Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

5 квіт. 2011 р.

Apostate - Trapped in a Sleep (2011)


Жанр: Doom Metal
Лейбл: Black Art Productions
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 98MB

Трекліст: 01. Intro 02. Earth Escape Plan 03. Worm 04. Trapped In A Sleep 05. Filling the Void 06. Sisyphean Struggle 07. Eternal Return

Огляд: Nikman: Коли рік тому було оголошено про реюніон львівської групи Apostate, то я сумнівався чи є сенс в оживленні старої конячки. Якщо у 93-му дум був новинкою, то сьогодні потрохи відходять у небуття навіть провідні групи напрямку, а широкий загал слухачів трансформувався у окрему спільноту поціновувачів з власними веб-ресурсами і періодичними дійствами. Поза тим, метою реюніону Apostate, як виявилось, не є відкриття нових горизонтів і розширення аудиторії. Своєю першою новою платівкою Trapped in a sleep група дала зрозуміти, що продовжить грати традиційний дум спрямований в першу чергу на людей, котрим такої музики сьогодні починає не вистачати.

Новий альбом Apostate містить п'ять довготривалих композицій, які об'єднують традиційні для таких альбомів коротеньке атмосферне інтро та аутро. Більшість треків витримано в одній стилістиці. Згрубша ми маємо монотонні, але достатньо чіткі гітарні рифи підтримані пружним і чітко вираженим басом, що час від часу доповнюються чи то скрипкою чи то чистою фортепіанною партією на кшталт My Dying Bride 90-х. Але характерним є те, що ми не маємо вкрай повільних темпів і навіть монотонні шматки слухаються у дусі бадьорого стоунер-думу. Дещо засмальцьованим виглядають хіба періодичні з'їзди у сторону дез-думу з притаманним йому тарабаненням подвійної бас-бочки, що вже давно важко назвати фішкою - швидше навпаки. Хоча ці моменти вдало нівелюється різноманітними вокальними партіями, побудованими варіаціями мелодичного голосу, що зривається на рик. Ззовні стилістика вокалів подібна знову ж таки на My Dying Bride, але вони на порядок живіші і впевненіші, особливо коли це стосується мелодичного рику, який в Apostate просто чудовий.

Мінусом матеріалу з платівки я б назвав лише певну структурованість багатьох композицій альбому. Часом у одній пісні не зовсім органічно поєднуються абсолютно різні шматки. І начебто самі по собі окремі шматки є достатньо цікавими, але напрошується питання чи не варто було просто зробити дві композиції? В купі з довгою тривалістю окремих треків таке структурування приводило до того, що до кінця треку забуваєш, що ж було на початку… Можливо, це від кількості думок від нових музикантів і по мірі зігравання гурту окремі треки ставатимуть більш монолітними.

Примітно те, що альбом слухається на одному диханні. Гадаю, що хлопцям вдалось створити достатньо стильний продукт де жоден з треків не випадає з загального концепту. Очевидно, що над альбомом ретельно працювали і результат вийшов на якісному рівні. В певному сенсі це саме те нове, що можна з задоволенням поставити собі у плейлист поруч з платівками 90-х і не зауважити різких змін від того, що плеєр перемкнувся на матеріал з України.

Завантажити:(MEGASHARES)
Apostate-Trapped_in_a_Sleep-2011-GRAVEWISH.rar

Немає коментарів:

Дописати коментар