Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

23 квіт. 2011 р.

Сокира Перуна - Слово (2010)


Жанр: Acoustic Rock
Лейбл: Evil Barber Records
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 63MB

Трекліст: 01. Темнi Кургани 02. Славянские Братья 03. Солдат 04. Ермак 05. Моя Доля 06. Ты Выросла 07. Не Пий, Козаче 08. Ключ 09. Гомонiла Україна 10. Боль о Друге

Огляд:
Вдихай повними грудми новий світанок!
Живи так, неначе доведеться померти зараз ...
Думай так, немов не доведеться помирати ніколи ...

Чи боєць я?
Не боєць, а на рингу,
Чи я - мученик твій?
Ні! Та страждаю.
Чи герой я?
Не герой, але згину
За свободу батьківського краю!

Володимир Малишенко: Класика на те і класика, аби нагадувати нам про основи світобудови. Про те що було колись, було дуже давно, і врешті просто було. А нагадування про це з’являється час від часу у досить несподіваних проявах. Без якогось навмисного багатоходового підведення до суті, не з холодного розрахунку і не з простого виставляння на люди своєї ерудиції. Це як виймати з найвищої полиці (чи з дальнього вугла шафи) старий фотоальбом, обережно-обережно, аби не надто здіймався з нього побутовий пил і випадково не випадали колодою накладені світлини. Невловима мить. І ось по візіях минулого з’являється СЛОВО.

Слово – черговий студійний, цього разу акустичний, альбом Сокири Перуна. Повністю свіжий матеріал, без переспівок минулих хітів, «каверів» та «інтро». Струни, клавіші, перкусія і трохи електоефектів. Музика приємна в усіх відношеннях і за рівнем запису і за рівнем виконання. В альбомі висвітлено більшість музичних напрямків серед яких явно виділяються блюз, фанкі, джаз, поп-мелодії і навіть симфонічні відхилення… Коротше, відчувається, що руки, які награли цей альбом – талановиті. І якщо ви не заангажовані на якомусь конкретному музичному напрямку, то певно оціните усе звукове розмаїття альбому.

Подача тексту звучить "по-дорослому". Жіночий бек-вокал і лідер-вокал з ледь помітним бульканням і дуже чутним хрипом у голосі здатні викликати довіру. Акторська майстерність прочитання тексту своїм рівнем навіть перекриває той момент, що багато пісень усе-таки не співається, а радше декламується.

В цілому альбом заслуговує на місце у фонотеці улюблених видань. Це не те, що «веселить» або допомагає «журитись». Це самодостатня музика. І коли ви не вчуєте у ній чогось для себе, або навпаки, чуєте щось не своє – не спішіть висувати претензії авторам. Розберіться спочатку в собі. А авторам і виконавцям, як і належить – щира подяка за творчість.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Sokyra_Peruna-Slovo-UA-2010-GRAVEWISH.rar

Немає коментарів:

Дописати коментар