Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

22 жовт. 2010 р.

Dusk Chapel - A Passage to Forever (2010)


Жанр: Death Metal
Лейбл: Fono Ltd
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Донецьк
Розмір: 65MB

Трекліст: 01. Somnambula 02. Quasireality 03. Pit Of Snakes 04. Fistful Of Pain 05. Chasing Nightmares 06. The Sinister Aura 07. Kingdom Of Joyless Bliss 08. A Passage To Forever

Огляд: Другий альбом донецької групи DUSK CHAPEL витриманий у жанрі, який складно класифікувати з першого прослуховування. Домінуючим стилем на альбомі є класичний death metal, технічний і продуманий, однак часом вгадується вплив трешу і мелодійного блек металу. На альбомі багато гітарних соло в дусі KING DIAMOND і DEATH, в яких вистачає як техніки, так і мелодійності.

«Під час підготовки матеріалу до нового альбому ми ставили собі за мету - вийти на новий рівень і приємно здивувати тих, кому сподобався наш дебютник. Ми врахували всі старі помилки і постаралися зробити акцент не тільки на розвитку техніки і композиції, а й на якості самого запису. Склад групи докомплектований другим гітаристом і новим вокалістом, що значно посилило наш творчий потенціал і дало велику свободу в плані реалізації творчих ідей. Музика стала більш технічною, важкою, атмосферною ... та й більш зрілою в музичному відношенні. Можна довго розписувати гідності "A Passage To Forever", але краще один раз почути, ніж сто разів прочитати. Ми вклали в новий альбом багато праці, і віримо, що він буде оцінений по гідності!».

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Dusk_Chapel-A_Passage_to_Forever-2010-GRAVEWISH.rar

16 жовт. 2010 р.

Drudkh - Slavonic Chronicles (EP 2010)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Season of Mist
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 29MB

Трекліст: 1. Tam Gdzie Gasnie Dzien (Sacreligium cover) 2. Indianska Piseo Hruzy (Master's Hammer cover)

Огляд:
1: Tam Gdzie Gaśnie Dzień

Мов ржею вкриті дерева,
мов смертю зв’ялена трава
(Це осінь!)
Мов сном замрячене життя,
життю закрите вороття –
(Смерти знак... Це осінь).

Летять, втікають журавлі,
втікають з рідної землі...
(Ох, осінь!..)
Мов діти плачуть та квилять,
що в чужину кудись летять.
(Сумно... Ох, це осінь...)

В далекий край, в незнану путь
плачі, квиління понесуть.
(Це осінь!)
І тут журба, і тут жалі,
І ржаве листя по землі...
(Заспано... Осінньо...)

(1929) Вадим Лесич.

Завантажити:(MEGASHARES)
Drudkh-Slavonic_Chronicles-MCD-2010-BERC.rar

Autumnia - O'funeralia (2009)


Жанр: Death Doom Metal
Лейбл: Solitude Prod.
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Кривий Ріг
Розмір: 78MB

Трекліст: 1. In Heavens… Among The Tombs 2. Blessing Your Illness 3. Falling Asleep With Entreaty 4. Breathe Your Mourning Into Me 5. By The Candles Obsequial

Огляд: Metalsoul: При перших хвилинах прослуховування диску, відразу настає хвиля розслаблення і світ здається більш спокійним. Не можна не відзначити, що групі вдалося співати дуже приємним і мелодійним гроулом. А довгі пісні по 10 хвилин змушують розслабитися і думати про вічне. Красиво звучить скрипка яка перетинається з фортепіанними партіями. Коли затихає соліст з барабанщиком і на сцену виходить фортепіано після чого з ним починає грати скрипка, дуже хороше поєднання цих двох інструментів. Саме це змушує увійти у світ мороку і страху. Всі пісні слухаються на одному диханні, втрачається зв'язок зі світом.

Точно вивірений баланс між важкістю і мелодійністю. Б'ють через край емоції, соковитий гроул Владислава Шахіна (Mournful Gust), добротний саунд - все тут знаходиться на тому рівні, коли платівку хочеться порекомендувати не тільки упертим фанатам жанру, але і тим, для кого дум-дез є поки не настільки близьким стилем.

Завантажити:(MEGASHARES)
Autumnia-Ofuneralia-2009-GRAVEWISH.rar

Raventale - Mortal Aspirations (2009)


Жанр: Death Doom Metal
Лейбл: BadMoodMan Music
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 91MB

Трекліст: 1. The Fall Of The Mortal Aspirations 2. Cosmos Inside 3. My Birds Of Misfortune 4. A Fading Scent Of Cinnamon And Naked 5. Watching A Luna Becomes Thy Face 6. The Silhouette Of Despair 7. Escape To The Stars 8. Suicide As The Destined End 9. A Ravens Fade

Огляд: Прес-реліз: Третій альбом Raventale 'Mortal Aspirations' демонструє остаточний перехід групи від депресивного-блек металу до табору стилю блек-дум метал. Музика стала більш жорсткою і холодною. Хльосткі, потужні гітарні рифи, в обрамленні атмосферних клавішних, здатні оповити слухача сутінком ночі й віднести у свій ні на що не схожий світ. 'Mortal Aspirations' також ознаменований використанням виключно англомовних текстів, що привело до відходу лірики від опису навколишньої природи, у бік внутрішніх людських відчуттів та переживань.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Raventale-Mortal_Aspirations-2009-GRAVEWISH.rar

15 жовт. 2010 р.

Molphar - Lake of Fire (2008)


Жанр: Black Death Metal
Лейбл: Vacula Productions
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 66MB

Трекліст: 1. Moonlight Sacrifice 2. Lake Of Fire 3. Swords Of Wrath 4. The Last Battle 5. Awakening Of Warfare Souls 6. To Fly The Nightshade Wings... (bonus)

Огляд: manuscript: Озеро вогню від львівського капелана MOLPHAR побачив у світ наприкінці жовтня 2008 року на лейблі VACULA. Хочу помітити, що цей альбом спочатку мав випустити дніпропетровський WOLF SONG але права реалізації перекочували до Рівного. Чому так сталося нам точно невідомо і це вже не так важливо. Головне диск доступний. Читаючи назву альбому я пригадую норвезький гурт GEHENNA, це через саму назву "Lake Of Fire", що асоціацію з вогненою гієною. Шість пісень на альбомі це не так і багато, але своєю тривалістю вони не короткі. Своєю симпатією львів’яни схиляються до IMMORTAL та це зовсім не означає про калькування. Альбом "Lake Of Fire" мелодійний, де виразно звучать гітарні партії двох гітаристів як ритм гітара так і лідер гітара. Для цього можна послухати "The Last Battle" саме в цій пісні найбільше постаралися гітаристи Lugat та Morthal; вони просто доповнюють один одного в своїх партіях. Якщо говорити про недоліки то віднесу до цього слабо прописаний вокал Berzerker’а,який зазвичай має звучати вище за всі інструменти можливо це так заплановано і це є фішка гурту. До альбому добавлений бонус трек "... To Fly The Nightshade Wings...", це сама жвава пісня в MOLPHAR. З першого рифу привертає увагу таким собі трешованим black metal. Тут звук мені сподобався найбільше. Якщо цей бонус записаний в іншій студії тоді зрозуміло чому так вийшло і питання зникають. Хороший альбом найстарішого львівського black metal гурту.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Molphar-Lake_of_Fire-2008-GRAVEWISH.rar

14 жовт. 2010 р.

Wasted Heroes - Between The Worlds (2010)


Жанр: Melodic Death Metal
Лейбл: RM-Records
Формат: mp3 | VBR223kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 84MB

Трекліст: 1. The Time Is Ripe 2. Keep It In Your Arms 3. Between The Worlds 4. Scream Into Eternity 5. Another Way 6. Forever Flying 7. When The Earth Calms Down 8. War 9. You Can Live Forever 10. Burn Like A Star 11. Regretting The End

Огляд: Офіційний: Час прийшов ... Ти спустошений і спокійний. Тепер ти стоїш на краю і дивишся вдаль думаючи про життя і смерть, про любов і ненависть, про зльоти і падіння, про світи, в які потрапляєш вибираючи свій шлях. І тільки коли земля завмирає на мить, починаєш по-справжньому цінувати те, що було завжди поряд ... І ось ледь чутний з вічності несамовитий крик, що живе в мріях і бажаннях, просочений смородом війни та всеохоплюючої жагою до влади і безсмертя ... Але одного разу, спалахуючи як зірка, розумієш, що настав час для подвигів, для вічного польоту званого життям, і жаль про кінець існування не вб'є твоє невичерпне бажання жити...

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Wasted_Heroes-Between_the_Worlds-2010-GRAVEWISH.rar

Stoned Jesus - First Communion (2010)


Жанр: Stoner Doom Metal
Лейбл: Solitude Productions
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 68MB

Трекліст: 1. Occult 2. Red Wine 3. Black Woods 4. Falling Apart

Огляд: Довгоочікуваний повноформатний дебютний альбом від української stoner doom metal групи! Записавши кілька демо-записів і відігравши живі виступи, тепло зустрінуті широкою публікою, Stoned Jesus вихлюпнули весь свій накопичений досвід на «First Communion»! Крім явних впливів таких корифеїв жанру, як Sleep, Electric Wizard і Saint Vitus, група несе в собі потужний заряд психоделічного року і старого блюз-року. Пазові гітарні рифи, неослабний протягом всього альбому напір і професіоналізм, виводять Stoned Jesus в лідери української стоунерової сцени.

Ігор Сидоренко: Словосполучення "Stoned Jesus" можна трактувати як "Ісус, побитий камінням". Якщо пам'ятаєш ситуацію з фразою "Хто безгрішний, нехай першим кине в мене камінь", то в даному плані можна пофантазувати і уявити якийсь натовп без гріха, закидавши Джізаса камінням. Абсурдно, але весело.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Stoned_Jesus-First_Communion-2010-GRAVEWISH.rar

7 жовт. 2010 р.

Screaming Forest - Jesus=Whore (2010)


Жанр: Black Metal
Лейбл: More Hate Productions
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Єнaкієве
Розмір: 58MB

Трекліст: 1. Jesus=Whore 2. Black Metal Makes Me Do It 3. Against Christianity 4. Drink 5. Diabolical Invasion 6. Uterus Of Hate 7. This Cunt Has Scent Of Death 8. Graveyard Rats On Her Face

Огляд: Новий реліз для любителів чорнухи в збочено-садистському дусі Carpathian Forest, Darkthrone!
Всупереч поширеній хвилі pagan моди, українські чорти продовжують виконувати свій варіант придуркуватого і раздолбайского "трушного" блек-металу з трешевий душком. Як і належить, тут знайдеться брудний саунд гітар, могутні сирі драмси і море чаду в риффах, - чи не це потрібно тим, хто втомився від комерційного блеку? Ось вони, довгоочікуваний відбій, содомія і чад гульб та оргій! Тим не менш, все це слухається зовсім по-дорослому і усмішок не викликає.

Висновок: злий, смачний блек старої школи, без прикрас і соплів, тільки секс, трах і рок-н-рол!

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Screaming_Forest-JesusWhore-2010-GRAVEWISH.rar