Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

9 бер. 2011 р.

Natural Spirit - Ціна свободи (2011)


Жанр: Pagan Folk Metal
Лейбл: Stormspell
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 64MB

Трекліст: 01. Гайдамаки 02. Не вернеться 03. Жировик 04. Ціна Свободи 05. 33 (Жовтий Князь) 06. Ворожба зимнего солнца 07. За смородиной рекой 08. Ирий-сад 09. Earth, wind, fire and blood (Gods Tower cover)

Огляд: Альбом цей відрізняється від попередніх залученням багатьох народних інструментів та етнічного хору, що надає матеріалу більш фолкового звучання, та збільшення кількості композицій рідною українською мовою, що не може не тішити. Цього разу, окрім звичного містично-язичницького колориту, слухачеві висвітлені і досить гострі теми патріотичного забарвлення, які звертаються до важливих подій та явищ української історії: козацької національно-визвольної війни, боротьби Повстанської армії, Голодомору та ін.
“Ціна Свободи” назва альбому та водночас його лейтмотив, власне концентрує в собі сам образ української історії від давніх часів до сьогодення....

Gudrun: виступ NATURAL SPIRIT мені важко зарахувати до сфери дії якоїсь однієї стихії. «Винна» у цьому, вочевидь, більша змістова різноманітність, варіативність матеріалу цього гурту, що має місце насамперед за рахунок жіночого вокалу. Говорячи про різноманітність, я розумію під нею не якусь погано зв’язану до купи еклектику – «Натуральний спирт» давно знайшов свою власну виважену стильову нішу, в межі якої органічно вклався й його новий матеріал – я маю на увазі скоріше принцип гармонійного поєднання протилежностей: ніжного дівочого співу й агресивного чоловічого скрімінґу, тихої материнської пісні й рішучої войовничості, спокійного плескоту ріки й скаженого завивання вітру, невтримних радощів купальського свята та нестерпної туги приреченості на небуття
Новим, до речі, став не лише матеріал, але й склад гурту: не стало в колективі живих клавіш, натомість з’явилася нова вокалістка з вельми приємним голосом, довгими косами та чудовим вмінням поводитися на сцені. У вільний від співу час ця дівчина, до того ж, виконувала партії флейти.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Natural_Spirit-The_Price_of_Freedom-UA-2011-GRAVEWISH.rar

Немає коментарів:

Дописати коментар