Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

8 груд. 2012 р.

Kozak System - Шабля (2012)


Жанр: Folk Rock
Лейбл: Comp MUSIC
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 142MB

Трекліст: 01. Шабля 02. Гайдамацька 03. Ми Боги 04. Партія Снайперів 05. ҐетАп, СтенАп 06. А Вже Тому 7 Рік Буде 07. Сніг 08. Така Спокуслива 09. Я Ворота Запираю 10. Їхав Козак Містом 11. Бай, Бай, Кохана 12. Про Андрія 13. Ворон 14. Еміґрант Сонґ 15. Ace Of Spades 16. Гей, Іване 17. Брат За Брата

Огляд: Володимир Малишенко: Ну що ж, вітаю усіх, без винятку. Як співав колись Володимир Семенович "не минуло й пів року...", а на люди вже вийшла ніби як дебютна плита під назвою Kozak System "Шабля". Тут загалом усе, хоч і вперше, проте як завжди, тільки з багатоголоссям різних виконавців, замість одного, звичного. Ну, про це вже ви всі гадаю вкурсі. Добре це, багатоголосся, чи погано – навіть не питатиму, оскільки маю певність, що це однозначно й безперечно добре. За принципом з кожного по волосині і маємо перуку. Проте, точки відліку таки торкнемось. Ще на початку цього року, внаслідок малозрозумілого нам, поціновувачам творчості Гайдамаків, конфлікту, здавалося що все підкотилось до краю прірви і невдовзі полетить до всіх чортів. Проте, не так сталось як здавалось. Один добрячий струс і музики дружно й потужно налягли та й турнули у прірву ту «хату скраю». А потім, отримавши вільне місце і простір, вони закрутили вельми цікавий диск, з яким не соромно і до Європи податись (це я на один щорічний Євро конкурс натякаю). А ми, все тіж таки поціновувачі, під кінець року отримали «Шаблю».
Якось улітку зі сцени Іван Леньо, (він у групі за отамана наразі) оголосив, що дебютник матиме назву «Брат за брата», і це було б вірно з погляду того що альбом робився по братськи, за участю багатьох, формально чужих для гурту, музик. Та постфактум читаємо вже зовсім іншу назву і підстав їй не знаходимо. Хіба що кумедність результату при розбивці слова на склади. Так то й так. Все’дно у підсумку маємо якісний, жорсткий та водночас ліричний альбом у купі (в позитивному сенсі) з національним колоритом. Та ж сама високо майстрова основа музик підсилена численними додатками з таких особистостей як, приховано (себто надали слова), Дмитро Лазуткін, Сергій Жадан, Юрій Іздрик, і відкрито (надали голоси), Андрій Середа, Олександр Положинський, Катерина Кондратенко, Ірина Карпа (тільки наживо) і Тарас Чубай (але це буде окрема пісня, в широкому розумінні цього слова, принаймні так обіцяють самі музики). Зрозуміло, що за такої кількості творчих рук, які «кували» цю «Шаблю», однорівневого прямолінійного альбому не вийшло. Пісні занадто різножанрові і цей контраст не дуже хоче лізти до вух. Проте, з іншого боку, з сімнадцяти пісень кожен зможе знайти тут щось близьке, а то й дуже інтимне. Почасти здається, що без Вищої Сили тут не обійшлося.
Приємного переслуху.

Завантажити:(MEGASHARES)
Kozak_System-Шабля-2012.rar

2 коментарі:

  1. Багатоголосся, бо вокаліст співати не вміє. Це точно - не дуже хоче лізти до вух.

    ВідповістиВидалити
  2. Був на концерті-презентазії альбому, було весело. Я Гайдамаків не дуже слухав, а Козацька Система ше не надоїла.

    ВідповістиВидалити