Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

27 січ. 2013 р.

Дідько Лисий - Твій Бог-Дідько Лисий! (2013)


Жанр: Oldschool Death Metal
Лейбл: Дідько Лисий
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Полтава
Розмір: 62MB

Трекліст: 01.Позбавлені душі 02.Твій бог-дідько лисий! 03.Трупи-людоїди 04.Пекельний месник 05.Покарання 06.Заступник смерті 07.Ненависть

Огляд: Група переважно складається з музикантів з великим музичним досвідом. Була заснована восени 2010 року на "руїнах" групи "Апартеид" (Полтава), і спочатку називалася "Дідько лЫсЫй", але згодом було вирішено змінити назву, в зв'язку з використанням ТІЛЬКИ україномовних текстів! Двигуном всього було непереборне бажання грати важку екстримальну музику, не зациклюючись на якомусь певному стилі, хоча основою музичного матеріалу став олдскульний дез-метал.

Засновниками групи є Цом (гітара) і Славон (бас-гітара). Перший виступ групи відбувся на "Halloween Horror Fest 2010" 31 жовтня 2010 року. Саме цей день вважається Днем народження групи.

Взимку 2011 р. склад групи кардинально змінюється. Приходить новий вокаліст Андрій (Леон) і барабанщик Макар. В такому складі "Дідько Лисий" записали своє перше демо з 3-х пісень.

У травні 2011 року до складу групи увійшов другий гітарист Володимир, який активно займається записом, аранжуваннями і промоуцією колективу.
У 2012 році в мережі з'явився інтернет-сингл "Ненависть", а у січні 2013 - дебютний повноформатник - Твій бог - дідько лисий!.

Завантажити:(MEGASHARES)
Дідько_Лисий-Твій_Бог-Дідько_Лисий!-2013.rar

20 січ. 2013 р.

Rattenfänger - Epistolae Obscurorum Virorum (2012)


Жанр: Death Metal
Лейбл: Dark Essence Records
Формат: mp3 | VBR257kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 86MB

Трекліст: 01.Coelo Affixus Sed Terris Omnibus Sparsus 02.Grimorium Verum 03.Victa Lacet Virtus 04.Nunc Scio Tenebris Lux 05.Allegoria De Gula Et Luxuria 06.Clausae Patent 07.Deest Remedii Locus, Ubi, Quae Vitia Fuerunt, Mores Fiunt 08.Regno, Regnavi, Regnabo

Огляд: Незважаючи на те, що RATTENFÄNGER є новим іменем, його склад - Thurios (гітари), Krechet (бас), Vlad (барабани, клавішні) і Roman (гітари, вокал) - має колосальний музичний досвід, творячи у таких гуртах, як DRUDKH, BLOOD OF KINGU, HATE FOREST and DARK AGES.


За словами Dark Essence Records, якщо хтось збирається судити про творчість гурту за попередніми проектами його учасників він, більш за все, помилиться. Порівнювати можна з такими групами, як CELTIC FROST, ранній DARKTHRONE, ASPHYX, WINTER, BOLTHROWER and NIHILIST, але RATTENFÄNGER - втілення олдскульного death metal і “Epistolae Obscurorum Virorum” має власне особливе звучання.


Ім’я RATTENFÄNGER взято з середньовічної німецької легенди про Гамельнського щуролова. Rattenfänger von Hameln - щуролов-музикант, якого ошукав магістрат міста Гамельн, відмовившись виплатити винагороду за позбавлення міста від щурів, за допомогою чаклунства вивів за собою міських дітей, які потім згинули.


Відповідно до періоду, коли відбуваються описані в легенді події, лірика “Epistolae Obscurorum Virorum” написана латинню в стилі поетів середньовіччя.

Завантажити:(MEGASHARES)
Rattenfanger-Epistolae_Obscurorum_Virorum-2012-FiH.rar

12 січ. 2013 р.

Soulrest - Transformation To Nothingness (2005)


Жанр: Progressive Death Metal
Лейбл: Soulrest
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Ужгород
Розмір: 93MB

Трекліст: 01.Abysmal Ignorance 02.Rest Of My Soul 03.Blackwood Creatures Arrival 04.Decrease 05.Through The Eyes Of The Night 06.The Dweller Of Onyx Pyramid 07.Abominations Of Black Earth 08.Embodiment Of War 09.The Dreams Of Withering

Огляд: Froster: Свіжіший запис ужгородських дез-металістів. У порівнянні з "Pathological Process" помітний значний прогрес. Трохи змінені партії вокалу, але в цілому це все той же достатньо технічний і методичний дез в дусі DEATH і SADIST. Дуже цікаві мелодії, маса власних розробок, оригінальні партії бас-гітари, дуже все здорово і цікаво. Я навіть не побоюся поставити Soulrest в п'ятірку кращих ДЕЗов колективів країни. Шкода тільки, що про банду так мало знають досі. Група практично ніде не виступала за межами рідного міста, можливо саме цей фактор і залишає досі цю групу за бортом широкої популярності. До речі, дуже дивно звичайно, але і цей запис ніде не виданий. А дарма, альбом гарний, навіть дуже.

Завантажити:(MEGASHARES)
Soulrest-Transformation_To_Nothingness-2005.rar

Soulrest - Chaosophia (2007)


Жанр: Progressive Death Metal
Лейбл: Soulrest
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Ужгород
Розмір: 111MB

Трекліст: 01.The Rise Of Hatred 02.Homo Homini Lupus Est 03.Ubbo-Sathla 04.From the Depth of Twilight Mirror 05.Calling Forth The Lord Of The Gate (Umr At-Tawil) 06.R'lyeh Ascension 07.Spectral Visions Of Kadath The Unknown 08.They Are Calling Me... 09.The Voice Of Hastur 10.Rejoice Of The Mad God (The Gulf of Azathoth)

Огляд: Kuka: Ужгородський колектив, виконуючий, як мені здається, мелодійно-технічний різновид такого стилю як дез-метал самостійно випустили CD "Chaosophia". У порівнянні з попередніми роботами колективу (а їх у Soulrest вже декілька, до речі) ця на голову вище. До більш мелодійного раніше дез-металу хлопці додали неабияку частку технічних наворотів. І можу сказати вам - це виправданий крок. Музика придбала більше індивідуальності. Так що Яся, Леммі та компанія попрацювали на славу створюючи цей альбом. За що їм заслужена честь і хвала. Прописаний альбом на дуже і дуже солідному рівні. Ось так я потужно захвалив закарпатців, хі-хі! А тепер про те, що мені не особливо сподобалося. По-перше «живий» басист б додав би до і без того цікавої музики родзинку. По друге: вокаліст. Співає він нормально на записи але лінії вокальні в порівнянні зі складністю партій інших інструментів помітно здають в плані конструкції. Плюс вокалісту - текстівка під музику під (на скільки мої скромні пізнання в цій області мене не підводять), шумерську міфологію. Що ще? Хочеться турів команди по країні і офіційно випущених альбомів!

Завантажити:(MEGASHARES)
Soulrest-Chaosophia-2007.rar