Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

27 груд. 2011 р.

Edenian - Winter Shades (2012)


Жанр: Gothic Doom Metal
Лейбл: BadMoodMan Music
Формат: mp3 | VBR257kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 112MB

Трекліст: 01. Decadent Blossoms (Intro) 02. Thy Heavens Wept In Mourn 03. Winter Shades 04. The Field Where I Died 05. When I Gave Her My Eden 06. Embittered Silence 07. Beauty Entwined 08. Fall The Dusk 09. Burning Horizon 10. Beneath An Abstract Sun (Outro)

Огляд: Є. Лихошерстов: Дуже часто мені доводилося чути про упереджене ставлення до intro в альбомах, про звичку їх пропускати, переходячи відразу до основного матеріалу. Це не завжди коректно, адже вступ часто налаштовує емоційно на загальну атмосферу платівки, маючи певний зв'язок або перегукуючись із наступними композиціями. Decadent Blossoms як intro володіє саме цими якостями: створює атмосферу зимової туги і похмурого пафосу, плавно перетікаючи в композицію Thy Heavens Wept In Mourn, перший хіт на пластиці. Потужний заголовний рифф, шикарна мелодія жіночого вокалу, атмосферний гроул до кінця композиції приковують увагу і незважаючи на чималу тривалість (більше 6 хв.), залишається ефект недомовленості.

На платівці є безліч тривалих треків, багатих клавішними або акустичними відступами і депресивним затишшя, де чути шум дощу, гуркіт канонади та інші наводячі смуток ефекти, в композиції The Field Where I Died на початку як епіграф до теми наводиться монолог Малдера з однойменного епізоду X -Files.

Окремо хочеться сказати про вокалістів групи. Вокальна лінія всіх композицій побудована за принципом чергування жіночого ліричного і чоловічого гроул (іноді чистого). Жіночий вокал тембрально нагадують Моніку Педерсен з норвезької формації Sirenia, повітряний, прозорий і надзвичайно атмосферний. На платівці є два чоловічих гроул: відкритий (Simon Kentervil) і, скажімо так, більш утробний (Rommel). Обидва вокаліста демонструють хорошу техніку.

Резюмуючи загальні враження від релізу, хочу відзначити стилістичну схожість зі шведами Draconian, що є безсумнівним плюсом харківській команді, і надзвичайну високу якість аранжувань і рівень харизматики всіх треків.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Edenian-Winter_Shades-2012-GRAVEWISH.rar

24 груд. 2011 р.

Moria - Pain Shreds (2011)


Жанр: Thrash Metal
Лейбл: More Hate
Формат: mp3 | VBR257kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 95MB

Трекліст: 01. Battle Is Your Pain 02. Revolution 03. Hate/War 04. Dead Memory 05. Fragments Of Thoughts 06. Outlaw 07. Open The Road 08. Clouded Mind 09. My World 10. Truth And Lie

Огляд: Морія, Олег: Другий альбом в порівнянні з нашим дебютником є набагато прогресивнішим, напористим, у звучанні став помітно важчим, з'явилося більше грува, відчувається більше енергії. У кожному разі це потрібно оцінити кожному, кого цікавить дана музика і сподіваюся, що враження залишаться самі позитивні.

Ан.К.: Думаю, майже всім меломанам відомий той факт, що стилістичні переваги фанів відрізняються не тільки від континенту до континенту, навіть не від країни до країни, і те, що, скажімо, зараз дико модно і популярно на англійській метал-сцені , може пройти зовсім незатребуваним для українських метал-хедів. Актуальний приклад - грув-метал, він дуже шанується за океаном, а в нас, в країні - ну якось не особливо. На щастя, Морія виконують не чистий грув, а змішаний в правильних пропорціях з енергійним і в міру технічним трешем, завдяки чому він знаходить всі шанси на успіх для нашого слухача! При цьому окремої уваги заслуговує щільний звук з відмінними гітарними рифами і вельми брутальним вокалом, часом межує з дезовим гроулом. І хоча "Pain Shreds" ефектно звучить на диску, я ризикну припустити, що в живому виконанні цей матеріал буде вражати більше!

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Moria-Pain_Shreds-2011-GRAVEWISH.rar

22 груд. 2011 р.

Kladovest - Atmosphere (2011)


Жанр: Atmospheric Black Metal
Лейбл: No Colours Records
Формат: mp3 | VBR259kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 64MB

Трекліст: 01. Autumn Breath 02. Absurd 03. The Tree 04. Fragments of Sky

Огляд: Максим Солодовник: Третій лонгплей дистанційного проекту Kladovest і другий, в якому чути вокал знаменитого Thurios’а (Astrofaes, Hate Forest, Drudkh, Blood of Kingu, Old Silver Key), вийшов певною мірою цікавішим за попередні. В принципі, він розвиває тенденції, що були визначальними для Kladovest і раніше, але є дещо нове.

Вже традиційно альбом має незначну тривалість : всього 4 треки (35 хв). Стилістично це так само та музика, яку зазвичай називають атмосферним депресив-блеком, але щодо Kladovest мені здається точнішим термін «філософський black metal» - саунд, тексти і оформлення цього альбому більше сприяють роздумам і рефлексіям, ніж суму. Загалом новий диск справляє хороше враження : атмосферність, яка була властива першим двом LP, ніде не поділась, але суттєво побільшало динаміки, драйву та агресивності (особливо це стосується перших трьох треків). У зв’язку з цим помітні також стилістичні домішки : один з основних рифів «Autumn Breath» ніби примандрував з нойз-року, трек «Absurd» має відчутний вплив треш-металу, а фінальна частина «The Tree» несподівано нагадала пізню творчість групи «Граджанская Оборона». Все це суттєво урізноманітнює саунд, робить його цікавішим для слухача. Тексти «Atmosphere» здаються лаконічнішими. Власне повільний, «депресивно-зациклений» саунд, який був характерною рисою попереднього LP «Escape In Melancholy», у новому альбомі чуємо, за великим рахунком, лише в останньому треку. Як і раніше, окрасою цього всього є інфернальний шрайк Thurios’а, змістова сторона якого стає зрозуміла з текстів, розміщених в буклеті альбому.

Окремо слід сказати про одну особливість звучання Kladovest, яка добре відома слухачам попередніх двох альбомів, але тим, хто знайомиться з їхньою музикою вперше, може здатися дивним саундпродюсуванням : група однозначно ставить на велику кількість дисторшн і високих частот, тому таке «дзижчання» варто сприймати як неодмінний атрибут їхньої творчості. Саме через цю рису можна лише здогадуватись, які барабани використовуались у записі «Atmosphere» - живі, електронні, чи їхнє поєднання.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Kladovest-Atmosphere-2011-FiH.rar

21 груд. 2011 р.

Raventale - Bringer Of Heartsore (2011)


Жанр: Atmospheric Black Metal
Лейбл: BadMoodMan Music
Формат: mp3 | VBR245kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 87MB

Трекліст: Chapter I: 01. Anything Is Void 02. Twilight... The Vernal Dusk 03. These Days Of Sorrow 04. Breathing The Scent Of Death
Chapter II: 05. Prologue: Sailing To Further 06. The Last Afterglow Burned 07. Detachment And Solitude 08. Epilogue: Alone With Heartsore

Огляд: П'ятий концептуальний альбом українського гурту Raventale, безсумнівно, став найбільш витонченою, чуттєвою і продуманою роботою групи. «Bringer Of Heartsore» є також більш атмосферною ніж інші роботи проекту талановитого музиканта Astaroth, який зумів передати задуманий осінній настрій і красу природи з допомогою віршів видатного поета срібного століття А. Блока, які додали глибині концепції альбому. У музичній складовій, як завжди, відбулися метаморфози, оскільки музикант взяв за правило не повторятися. На цей раз в композиціях з'явилися чудові партії соло-гітари, виходячі до класичного прогресивного року і драматичні за настроєм інструменталки, виконані на акустичній гітарі.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Raventale-Bringer_of_Heartsore-2011-GRAVEWISH.rar

Screaming Forest - Holy Satan (2011)


Жанр: Black Metal
Лейбл: More Hate Productions
Формат: mp3 | VBR253kbps
Країна: Україна, Єнaкієве
Розмір: 74MB

Трекліст: 01. Helladise 02. Holy Satan 03. Hate Preserving Law 04. Tyrants Anthem 05. Terrible Demons of Plague 06. Sadistic Empire 07. Destination - Slaying 08. Storm 09. You Are Nothing 10. Revolt Against Light

Огляд: На лейблі More Hate вийшов третій альбом українських богохульників SCREAMING FOREST, які грають отруйно-ядерний блек дез метал. Альбом має відповідну назву "Holy Satan" (Святий сатана). Відразу після випуску другого альбому "Jesus = Whore" було розпочато роботу над третім диском під назвою "Holy Satan", який був записаний у тому ж складі, що і попередній, в тій же студії. Диск був готовий наприкінці 2010 року і восени 2011 року вийшов на все тому ж More Hate. Вже після його релізу в SCREAMING FOREST відбулися невеликі зміни в складі - на місце басиста замість Санчеса (Sanches) був взятий Хелфак (Hellfuck).

склад: Holocaust - вокал, гітара (Myrkvids Draumar, Acephala) Hellfuck - бас (Distorted Vision) Lecter - Ударні (Myrkvids Draumar, Eclipse).

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Screaming_Forest-Holy_Satan-2011-GRAVEWISH.rar

20 груд. 2011 р.

Gaz-66 Intrusion - Power Without Violence-Death Tomorrow (Vinyl 2010)


Жанр: Powerviolence Grindcore
Лейбл: Crucificados
Формат: mp3 | VBR260kbps
Країна: Україна, Ужгород
Розмір: 19MB

Трекліст: 01. Power Without Violence 02. Logorrhoea 03. She Suffers 04. Intellectual Apathy 05. Bony And Lustful 06. Why The Fuck Are You Still Existing? 07. We Won't Die, We'll Croak 08. Keep On Forgetting 09. Humiliation Is Your Fate 10. Death Tomorrow 11. Zero Sincerity 12. Hope Is For Naive

Огляд: Група створена літом 2009-ого року. Після міні альбому "Завтра Смерть" хлопці випустили 7'' грампластинку, яка включає 5 нових пісень та 7 з "Завтра Смерть". Тривалість альбому 9 хвилин. Ці закарпатські чуваки рубають відмінний павервайленс в дусі Crossed Out та Infest з вкрапленнями сладжу і грайндкору.

"Powerviolence завжди був жанром де домінують американські банди, але деякі групи викотилися з Європи, щоб додати Старий Світ до карти PV. GAZ-66 Intrusion безумовно, одина із них."

GAZ-66 Intrusion: Надія
Надія – для наївних
Надія – ілюзія
Ігноруй, уваги не звертай
Закривай очі, на те, що «не так»
Але і не надійся на прихильну долю
Що даєш, те і вертають
Надія – ілюзія

Довідка: ГАЗ-66 — радянський вантажний автомобіль підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 та вантажопідйомністю 2 тонни, призначений для руху в складних дорожніх умовах і по бездоріжжю.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Gaz-66_Intrusion-Power_Without_Violence-Death_Tomorrow-7inch-Vinyl-UA-2010-FiH.rar