Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

19 черв. 2011 р.

Crimson Sky - Rising (2011)


Жанр: Gothic Doom Metal
Лейбл: Black Art Production
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Рівне
Розмір: 99MB

Трекліст: 01. Crimson Sky (Intro) 02. Примарний Сон - Illusive Dream 03. Хрест - The Cross 04. In Eyes Of Mine 05. The Ode 06. απόπτωσις - Apoptosis 07. Nord-lys (Outro)

Огляд: Oфіційний: Дебютний альбом Української gothic-doom групи CRIMSON SKY, заснованої ще в далекому 1998, і відродженої після чотири-річної перерви в оновленому складі в 2010. На Вас чекає дуже концептуальний за атмосферою альбом , пронизаний наскрізь почуттями і емоціями.

Неначе пронісшись у захопливій мандрівці - ви прослухаєте альбом на одному диханні! Розпочинає альбом таємничо-містичне Intro "Crimson Sky" , яке відразу переростає в в роммантично-мрійливу , але водночас важку і дуже потужну річ "Примарний Сон - Illusive Dream". Далі напруження зростає з важкою і похмурою піснею "Хрест - The Cross" , після якої Ви трошки розслабитесь з романтичною і сумною, справжньою doom-овою балладою "In Eyes Of Mine". Класично doom-ова "The Ode" - з важкою основною частиною , депресивним початком і просто трагічним , по звучанню , закінченням , але далі немов нові паростки життя , після апокаліптичного попілу - які дають надію звучить "απόπτωσις- Apoptosis". І закінчується Ваша мандрівка далеко на півночі в смарагдовій красі Полярного Сяйва - "Nord-lys" - величне Outro - саундтрек тій вічній красі! Потужний гроул в поєднанні із скрімом та вставками чистого чоловічого вокалу та шепоту , сильний жіночий вокал , класично-густий саунд гітар в найкращих традиціях doom metal-у 90-х в поєднанні прекрасними аккустичними партіями , чарівна скрипка та атмосферні клавішні , чіткий бас і потужні живі барабани - все це в дебютному альбомі "Rising" - Української gothic-doom групи CRIMSON SKY.

Завантажити:(MEGASHARES)
Crimson_Sky-Rising-2011.rar

Untrop - Silence (DEMO 2010)


Жанр: Death Doom Black Metal
Лейбл: Untrop
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Івано-Франківськ
Розмір: 57MB

Трекліст: 01. Intro 02. Destiny 03. Сніг 04. Троль 05. Silence 06. You Fall In My Eyes 07. Вітер 08. Outro

Огляд:Часом симфонічний блек, часом дум-дез, загалом досить цікавий альбом.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Untrop-Silence-EP-2010.rar

11 черв. 2011 р.

Тінь Сонця - Танець Серця (2011)


Жанр: Folk Metal
Лейбл: Наш Формат
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 143MB

Трекліст: 01. Дорога в ліс 02. Золотослов 03. Хрестини вовкулаки 04. Місяцю мій 05. По вранішній зорі 06. Козача могила 07. У цьому полі, синьому, як льон 08. Сонця літ 09. Перша квітка 10. Схована у мріях 11. Тінь Сонця 12. Шлях у лес (бонус) 13. Місяцю мій (радіо-версія)

Огляд: Дмитрий Войналович: Третій альбом гурту «Тінь Сонця» нарешті виданий! Після майже чотирьох років мовчання на світ, точніше, на полиці магазинів, з’явилося кружальце з тринадцятьма потужними треками і красномовною назвою «Танець Серця».

До альбому увійшли найкращі композиції гурту за останні три роки, а також кілька приємних сюрпризів, наприклад, такі як: відео на пісню «Місяцю мій», «Шлях у лес» (білоруською). Важливим стало й те, що в альбомі вже звучить гра нового музиканта Івана Григоряка.

Відразу помітно, що сольний акустичний проект Сергія Василюка аж ніяк не завадив його діяльності у гурті. Так, експерименти експериментами, та сольна робота і робота в heavy-folk бенді все ж трохи відрізняються. Про це скажуть і шанувальники Тіні Сонця, які 2 квітня заповнили культурно-мистецький центр Києво-Могилянської Академії. Саме там музиканти на повну показали, чого вони набули за три роки. Звичайно, всі набутки вилилися у альбомі.

Мелодійності пісням придають звичайно ж скрипка і… бандура (не дарма ж в народі стилістику «Тіней…» визначають як «козацький рок»). Саме своєю автентичністю і професіоналізмом гурт заслуговує на повагу. Те, що платівка записувалась так довго спричинив ряд непередбачених та передбачених обставин: декілька змін у складі гурту, «творчі пошуки», кількаразове перезведення матеріалу… Але за словами учасників, не зважаючи на всілякі «негаразди», «Танець Серця» – найкраща, найдоросліша робота колективу. Зі слів же самого Сергія Василюка, музика Тіней… дуже різна: «вона має і патріотичні, і особистісні, і природоохоронні теми. Загалом – це змістовний український рок, якого зараз, на жаль, дуже мало».

Цікаво, що сьома композиція платівки «У цьому полі, синьому, як льон» може бути відомою шанувальникам творчості вокаліста гурту. Але, на відміну від акустичної версії, яка звучала на сольному альбомі Сергія Василюка, на новій платівці, звичайно, вона подана у роковій манері. А написана ця пісня, до речі, на слова великого українського поета Василя Стуса.

Будь таким, як ти є, і не зраджуй себе! («Козача могила»).

Завантажити:(RAPIDGATOR)
Тінь_Сонця-Танець_Серця-2011.rar