Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

23 квіт. 2011 р.

Сокира Перуна - Слово (2010)


Жанр: Acoustic Rock
Лейбл: Evil Barber Records
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 63MB

Трекліст: 01. Темнi Кургани 02. Славянские Братья 03. Солдат 04. Ермак 05. Моя Доля 06. Ты Выросла 07. Не Пий, Козаче 08. Ключ 09. Гомонiла Україна 10. Боль о Друге

Огляд:
Вдихай повними грудми новий світанок!
Живи так, неначе доведеться померти зараз ...
Думай так, немов не доведеться помирати ніколи ...

Чи боєць я?
Не боєць, а на рингу,
Чи я - мученик твій?
Ні! Та страждаю.
Чи герой я?
Не герой, але згину
За свободу батьківського краю!

Володимир Малишенко: Класика на те і класика, аби нагадувати нам про основи світобудови. Про те що було колись, було дуже давно, і врешті просто було. А нагадування про це з’являється час від часу у досить несподіваних проявах. Без якогось навмисного багатоходового підведення до суті, не з холодного розрахунку і не з простого виставляння на люди своєї ерудиції. Це як виймати з найвищої полиці (чи з дальнього вугла шафи) старий фотоальбом, обережно-обережно, аби не надто здіймався з нього побутовий пил і випадково не випадали колодою накладені світлини. Невловима мить. І ось по візіях минулого з’являється СЛОВО.

Слово – черговий студійний, цього разу акустичний, альбом Сокири Перуна. Повністю свіжий матеріал, без переспівок минулих хітів, «каверів» та «інтро». Струни, клавіші, перкусія і трохи електоефектів. Музика приємна в усіх відношеннях і за рівнем запису і за рівнем виконання. В альбомі висвітлено більшість музичних напрямків серед яких явно виділяються блюз, фанкі, джаз, поп-мелодії і навіть симфонічні відхилення… Коротше, відчувається, що руки, які награли цей альбом – талановиті. І якщо ви не заангажовані на якомусь конкретному музичному напрямку, то певно оціните усе звукове розмаїття альбому.

Подача тексту звучить "по-дорослому". Жіночий бек-вокал і лідер-вокал з ледь помітним бульканням і дуже чутним хрипом у голосі здатні викликати довіру. Акторська майстерність прочитання тексту своїм рівнем навіть перекриває той момент, що багато пісень усе-таки не співається, а радше декламується.

В цілому альбом заслуговує на місце у фонотеці улюблених видань. Це не те, що «веселить» або допомагає «журитись». Це самодостатня музика. І коли ви не вчуєте у ній чогось для себе, або навпаки, чуєте щось не своє – не спішіть висувати претензії авторам. Розберіться спочатку в собі. А авторам і виконавцям, як і належить – щира подяка за творчість.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Sokyra_Peruna-Slovo-UA-2010-GRAVEWISH.rar

Darktrance - Ghosts in the Shells (2008)


Жанр: Depressive Black Metal
Лейбл: BadMoodMan Music
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 68MB

Трекліст: 01. Long Dark Health 02. Delusional Dreaming 03. Rain Of Sorrow 04. Between Two Worlds 05. God Of Time 06. Black Sun 07. Ghosts In The Shells 08. Humans Devilry 09. Prison Inside Us

Огляд: Atlantis: Депресивний black metal - річ суто на любителя. Адже це та музика, в якій первісна агресія поєднується з повільною отрутою ненависті, а безвихідь досягає пікової точки і немає ні шляху назад, ні можливості йти вперед. Це вже не філософія заперечення, black metal - це філософія глухого кута. Новим альбомом, описаному стилі, став диск однієї людини-групи з Києва Darktrance. Музика Дмитра Губського виявилася не настільки мізантропічно, як у його колег по depressive black metal стилі. Прослуховування "Ghosts In The Shells" - це катування душі, але не слуху. З музикою все в порядку - тут є і дуже сильні клавішні партії (Black Sun, Ghosts In The Shell), і чіткі гітари, і добрий, злегка розмитий скрім, і нормальний запис і розмаїття музичних форм (крім різномастого і різношвидкісного блеку, можна почути нотки industrial, на який також навіває обкладинка та буклеті). Більшою мірою блек відповідають пісні (Long Dark Heath, Rain Of Sorrow) а пікова композиція Ghosts In The Shells, просто вбиває своєю розміреністю. У той же час, при всій різношерстості - це саме альбом, а не збірка окремих композицій і слухати його треба від і до. І тоді Ви точно вивчите В'язницю Всередині Нас (Prison Inside Us) ...

Завантажити:(MEGASHARES)
Darktrance-Ghosts_in_the_Shells-2008-GRAVEWISH.rar

22 квіт. 2011 р.

Dammerung - Dark Poetry (2011)


Жанр: Melodic Black Metal
Лейбл: Metal Scrap / More Hate
Формат: mp3 | VBR238kbps
Країна: Україна, Херсон
Розмір: 99MB

Трекліст: 01. Geometry Of Shadows 02. Bloody River 03. The Legasy 04. Black Arrows Of Hatred 05. Enstoned 06. The Other Side 07. Ancient Mother 08. Tomorrow Will Never Begin 09. Від Землі до Небес

Огляд: Мелодік-блек / хеві-метал команда Dammerung з України випустила свій третій альбом, який отримав назву "Dark Poetry", 11 лютого 2011 року на лейблах Metal Scrap і More Hate. Концепція "Dark Poetry" проста - це вічна битва за індивідуальність людини. На новому альбомі Dammerung намагаються висловити свої ідеї за допомогою образів стародавніх богів, що дають людині знання, як зброю проти брехливого християнського суспільства.

Завантажити:(MEGASHARES)
Dammerung-Dark_Poetry-2011-GRAVEWISH.rar

20 квіт. 2011 р.

Ygg - Ygg (2011)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Oriana Music
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 135MB

Трекліст: 01. ...Знаю, висел я в ветвях на ветру... (intro) 02. YGG 03. Урд, Верданди, Скульд 04. Гимн природы 05. Кровь 06. Ритуал 07. ...Стеная, их поднял и с дерева рухнул... (outro)

Огляд: Концептуальний альбом. Найпоширеніше тлумачення походження назви Іґґдрасіль, це виведення його із двох слів: ygg «жахливий» та drasil «скакун», «кінь». Yggr вживається як епітет Одіна, що дає нам значення «скакун Одіна». "Древо-кінь-Одін" виявляється центральним моментом загадки Іґґдрасіля і системи нордичної традиції загалом, оскільки в неї рівноправно і логічно входить один з найголовніших нордичних текстів – розповідь про посвячення Одіна, що висів на Іґґдрасілі дев'ять ночей принесеним в жертву самому собі, пізнаючи мудрість, а з нею і таємницю рун.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Ygg-Ygg-RU-2011-GRAVEWISH.rar

19 квіт. 2011 р.

Somnolent - Renaissance Unraveling (2011)


Жанр: Post Metal
Лейбл: Slow Burn Records
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Одеса
Розмір: 88MB

Трекліст: 01. Exhale! 02. Emptiness Beyond The Horizon 03. Visible World Eraser 04. P.R.O.S.E. (Poem Risen On Somnolence Error) 05. Solipsistic Exfoliation 06. Chrysalis Verge (Part 1: Inside) 07. Chrysalis Verge (Part 2: Tearing Out) 08. Division Of Nihil

Огляд: Прес-реліз: Другий повноформатний альбом "Renaissance Unraveling" показує творчість групи Somnolent з зовсім іншого боку. Зберігаючи настрій дебютної роботи, музиканти зробили крок у бік post-metal, ще раз доводячи свій професіоналізм і творчу різнобічність. Відмінна якість запису і виконання доповнюють цікаві композиційні знахідки музикантів і ставлять Somnolent в один ряд з провідними групами, виконуючими post-metal. Рекомендується любителям творчості Cult Of Luna, Mouth Of The Architect ітп..

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Somnolent-Renaissance_Unraveling-2011-GRAVEWISH.rar

14 квіт. 2011 р.

Ezophagothomia - Instinct of Inhuman Devourment (2011)


Жанр: Brutal Death Metal
Лейбл: Inherited Suffering Records
Формат: mp3 | VBR239kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 57MB

Трекліст: 01. The Cell Of Sickness (Ontro) 02. Instinct Of Inhuman Devourment 03. Petrified In Ancients Megaliths 04. Hiding Under Disfigured Surface 05. When Earth Will Be Tired Of Us 06. The Way To Interminable Horror 07. Rejoice In Moribund (Mortal Decay Cover) 08. Parasitic Vivisection 09. The Sources Of Furious Mass Madness (Outro)

Огляд: Genocide: Дуже хороший і просто ураганно-чумовий коктейль забацали нам гарні хлопці із столиці Київської Русі. Матеріал - просто нереально жирнючий шматок першосортного м'ясця. Подача матеріалу, звук, запис і звичайно ж кач, все це на вищому рівні і абсолютно конкурентноспроможний на світовій арені.
Хоча слем - це вже досить набридливий жанр на брутальні сцені (що не нова брутал формація, то обов'язково слем), але Ezophagothomia - одна з небагатьох кого дійсно є бажання послухати. Отже вердикт цього альбому: завантажити обов'язково, прослухати обов'язково, а далі як піде.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Ezophagothomia-Instinct_of_Inhuman_Devourment-2011-GRAVEWISH.rar

13 квіт. 2011 р.

Triglav - When The Sun Is Rising Above The Earth (2006)


Жанр: Symphonic Black Metal
Лейбл: CCP-Records
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 86MB

Трекліст: 01. The Warrior of Honour 02. When the Sun is Rising Above the Earth 03. ... and the New Dawn is Not for Everyone 04. Through A Battle of Life 05. Battle Hymn 06. Echoes of the Past Victories 07. Full Moon

Огляд: У музичному плані дебютний альбом «Триглав» є складним переплетінням блек металу, європейської народної музики і неокласичних симфонічних аранжувань з вкрапленнями павер-метал-вокалів. Під час запису альбому були використані живі флейти та скрипки, що значною мірою посилило фольклорну атмосферу альбому. З іншого боку, використання в аранжуваннях класичних технік оркестровки епох Класицизму і Романтизму додає матеріалу істинно епічне звучання.

Лірика «Триглав» присвячена відродженню споконвічних ведичних цінностей України-Оріани, а також Великої Європи, що символічно відображено в назві альбому «Коли сонце встає над Землею». Слід зазначити що між вступним треком альбому і треком «Full Moon» існує концептуальний зв'язок, який виражається в динамічній рівновазі дня і ночі, Яви і Нави, оскільки закони світобудови існують «по той бік добра і зла», а це в свою чергу є наріжним каменем арійської / індоєвропейської язичної традиції. Поезія «Триглав» наповнена глибоким повагою і захопленням бойовою славою великих предків і гордістю за їх силу і честь.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Triglav-When_the_Sun_is_Rising_Above_the_Earth-2006-AMRC.rar

12 квіт. 2011 р.

Sunrise - Liberty (2007)


Жанр: Power Metal
Лейбл: Metalism Records
Формат: mp3 | VBR239kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 99MB

Трекліст: 01. Born To Find 02. Gone With The Time 03. Illusion Of Life 04. Lies & Truth 05. Hear Me 06. Stay With Me 07. Look To Eternity 08. Inside Of The Rising Sun 09. Can You Feel The Pain 10. Travel 11. Ілюзія Життя (bonus)

Огляд: Альбом зроблений у дусі швидкого мелодійного power metal, з доброю гітарною грою. Особливо вразили пісні «Lies & Truth» і «Stay With Me». У всіх композиціях спостерігається певна гармонійність і відсутність хаосу. Як мені здається, гармонійність досягається за рахунок високої музичної студії і репетицій. Скептики можуть стверджувати, мовляв мелодика знайома, родзинок мовляв замало. Можливо немає супер перебірних гітарних рифів. А воно вам навіщо? Зараз, коли багато ходів і аранжувань вже представлені публіці, окремі аматори важкої музики вдарилися в пошуки нестандартних ходів ...
Як підведення підсумків хочу сказати, дебютний альбом у киян вдався.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Sunrise-Liberty-2007-GRAVEWISH.rar

Сварга - Явь Воздымает (MCD 2006)


Жанр: Pagan Black Metal
Лейбл: Stellar Winter
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 35MB

Трекліст: 01. Свароже Коло 02. Прославление 03. Слава Роду, Даждьбогу Хвала 04. Єдиний Фронт 05. За Землю, за Честь 06. Мироздание

Огляд: Короткий альбом з шести пісень, включаючи intro та outro. Хоча outro досить стандартне, зато intro має сильне почуття фольку, яке переходить до наступної пісні. Незвично те, що це почуття не отримуєш через майже обов'язкові дерев'яні духові інструменти, а через клавіші. З різних причин, Сварга не переслідує фолькові мотиви в інших піснях, і клавіші використовуються періодично у фоновому режимі, і далеко не так категорично. Подібно то своїх друзів по лейблу Velimor, Сварга звучить трохи old school, хоча менш виражено. Гарчачі вокали гарно доповнюють музику. Цей альбом залишається прекрасним прикладом якості української NSBM сцени.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Svarga-Yav_Vozdimaet-MCD-UA-2006-GRAVEWISH.rar

11 квіт. 2011 р.

Acephala - Infraction Cerebral Occupation (2008)


Жанр: Brutal Death Metal
Лейбл: More Hate / Sound Age
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Алчевськ
Розмір: 57MB

Трекліст: 01. Genitals Hunting 02. Autopsy of Bastard 03. Wombs Hydrophobia 04. Travel by Esophagus 05. Infraction Cerebral Occupation 06. Blood Color Sky 07. Verminous 08. Surgery of the Soul 09. Wilderness 10. Delirium of Decay 11. It Said Me Kill (bonus track)

Огляд: Maliceth: Якісний брутал дез, в якому барабани весь час кудись намагаються зірватися з місця, немов випереджаючи все інше. Нескладні рифи приємно розгойдують слухача, іноді видаючи навіть похмурі мелодії, але музикантам ритміка вдається навіть краще, іноді вони дуже приємно тиснуть заниженими гітарами, затримуючись на одному акорді. Після перших композицій, невгамовно-вибуховий брутал трохи заспокоюється і ввалюється у швидке, але передбачуване русло, трохи зменшуючи інтерес. Таким чином, саме солодке місце албому це перші п'ять пісень. Але навіть у такому варіанті прослуховування диска приносить масу приємних хвилин. В кінці добавлена ​​композиція, зі старих резервів, в цілому не відрізняється за стилістикою, але звучить трохи слабшою по запису.

Завантажити:(MEGASHARES)
Acephala-Infraction_Cerebral_Occupation-2008-GRAVEWISH.rar

Сварга - Символ Волі (2004)


Жанр: Pagan Black Metal
Лейбл: Rarog Prod. / Stellar Winter
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 55MB

Трекліст: 01. Стяг Перуна 02. Арії 03. Дух землi 04. Єдиний фронт 05. Символ волi 06. Скрегiт мечiв - почуєм не раз

Огляд: BMU: Осінь 2002 року. Владислав, зібравши воєдино свої творчі надбання, вирішує втілити їх у життя. Назва групи була взята історична, з міфологічним і духовним підтекстом для відповідності її тому ідеологічному направленню, який нестиме музика групи. В цей час до нього приєднались друзі-однодумці: Віталій (ударні), Дмитро (бас) и Олександр (гітара). В такому складі, через місяць після народження, група записує демо-альбом "Явь Воздымает", в який увійшли 4 композиції, виконані у дусі сирого NS Heathen Black Metal. Альбом виходить тиражем 250 шт. у касетному форматі на власному лейблі Rarog prod. Група вдало заявила про себе, і отримала багато позитивних відгуків від друзів та товаришів по творчості. Разом з тим, продовжується робота над новим матеріалом, результатом якої став вихід, влітку 2003 року, повноформатного альбому "Символ Волі". Стиль музики на цьому альбомі докорінно не змінився. Із особливостей можна виділити більш складну та продуману клавішну роботу, яка створює особливу величну атмосферу у поєднанні з сирим, але потужним гітарним звуком.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Svarga-Symbol_of_the_Freedom-2004-GRAVEWISH.rar

10 квіт. 2011 р.

Conquest - Empire (2009)


Жанр: Power Metal
Лейбл: Metalism Records
Формат: mp3 | VBR238kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 85MB

Трекліст: 01. In the Darkness (Intro) 02. It Begins From Your Heart 03. Far Beyond 04. Prisoner of the Universe 05. We Have Returned 06. When the Skies Fall 07. We Are the Ones 08. Faith Within 09. The Never-Ending Quest Will End 10. Empire

Огляд: Сашко Г.: Цей гурт не потребує зайвих слів для презентації. Достатньо згадати, що першопрохідці українського павер-металу існують більш ніж тринадцять років, маючи за плечима десятки концертів як вдома, так і за кордоном, два студійні альбоми і десятки тисяч фанатів з різних країн. Із задоволенням представляю вам новий альбом Conquest - Empire!

…З динаміків лунає інтро. Атмосферний інструментал манить за собою чарівними звуками ніжної мелодії неземної краси. Поєднання клавіш, звуків природи та «космічних сигналів» зливаються у дивовижну картину природи, над якою розкинувся Всесвіт. Такі вступні мелодії гарантовано забезпечують альбому щонайменше одне повне прослуховування. Очікується щось неймовірне!

Далі - традиційний для Конквесту народний мотив. Перша пісня It Begins from Your Heart є продовжувачем музичних традицій гурту – швидкісні темпи, драйвова гітара, продумані бек-лінії клавішних, потужний вокал лідера гурту Ніколаса W.Angel’a, мелодійні соло – все це зливається у єдиному вирі шаленої енергії від київських «завойовників».

Варто відмітити, що композиції Conquest’у з кожним новим альбомом набувають все більшої фірмовості в аранжуваннях. За якістю кінцевого продукту гурт впритул наближається до метрів сучасного павер-металу, на кшталт Sonata Arctica та Edguy, зберігаючи власне автентичне звучання.

Альбом вийшов дуже різноплановим. Класична мелодійність жанру перегукується з важкістю гітар і карколомними флажолетами в We Have Returned, грувовими елементами у We are the ones, експериментами з розміром у Faith Within та космічною епічністю Empire. Балада When the Skies Fall запам’ятовується витонченими клавішними. А от приспів It Begins from Your Heart дуже нагадує Nightwish – Stargazers. Ну що ж… буває.

В технічному плані платівка заслуговує твердої п’ятірки. Якість звучання інструментів не поступається будь-яким західним аналогам, незважаючи на те, що майже вся робота над альбомом відбувалося в домашній студії W'Angela. Гітарні соло захоплюють мелодійністю і доречністю в контексті конкретного твору. Трохи нюансів у вокалі, а саме у вимові деяких слів. Все ж українці (нагадаю, що творчість гурту англомовна). Помітно вплинув на результат і той факт, що гурт вперше записав альбом без семпльованої ударної секції: всі партії чесно відіграв штатний драммер Erland. Результат, як то кажуть, «на ліцо». Потужно і драйвово.

Підсумовуючи вище сказане, можна з впевненістю стверджувати, що ми маємо справу з чудовим зразком сучасного павер-металу без жодної провальної чи недостатньо цікавої пісні. Композиції We Are Returned, When the Skies Fall, We are the ones мають всі шанси стати найбажанішими хітами на концертах «завойовників».

Завантажити:(MEGASHARES)
Conquest-Empire-2009-GRAVEWISH.rar

9 квіт. 2011 р.

Finist - Nightmares (EP 2006)


Жанр: NS Power Metal
Лейбл: Eastside
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 68MB

Трекліст: 01. Nightmares 02. On The Wings Of Scarlet Sunset (Nokturnal Mortum cover) 03. Victory 04. Battlefield 05. Raise Your Fist (Running Wild cover) 06. Steel Of Vengeance (Honor cover) 07. The Crown And The Ring (Manowar cover)

Огляд: dimitrio: Третій реліз українського White Power Metal проекту Сатуріуса (NOKTURNAL MORTUM) і Вортеракса (екс-NOKTURNAL MORTUM). Це на жаль не новий альбом, а всього лише збірник складається з однієї нової пісні "Nightmares", нереліазованной пісні NOKTURNAL MORTUM "On the Wings of Scarlet Sunset", демо-версій двох старих пісень "Victory" та "Battlefields" і трьох каверів на Running Wild, HONOR і Manowar.
Судячи з нової пісні група Фініст все ближче просувається до стандартного Power Metal, все далі відходячи від блеку. Якщо раніше група чергувала скрімінг з чистим вокалом, то тепер вона відійшла від скріму і нова пісня дуже нагадує Stratovarius, але тим не менш пісня ця чудова і якщо весь новий альбом буде таким ж хітовий, то нафіг скрімінг. Просто це було відносно оригінально: куплет - чистий голос, приспів - скрім і навпаки. Щоправда, окрім вокалу в цій групі від блеку по суті нічого не було.
Але найбільше в цьому альбомі мені сподобалася друга річ "On the Wings of Scarlet Sunset" авторами якої значиться Варггот, Вортеракс і Munthrutel (екс-NM). Вона зроблена дусі часів раннього "Lunar Poetry" і "Goat Horns" правда з сильним ухилом в потужності, тому напевно не була релізована самими NM. Наступні вищезгадані демо-версії присутні тут видимо, щоб було чим диск заповнити. Окреме слово про кавери. "Raise Your Fist" - Running Wild в оригіналі на свій сором я не чув тому утримаюсь від коментарів, а ось останні дві речі: про Мановаровскую "Корону з кільцем" нічого поганого, так само як і доброго сказати не можу, а ось кавер на HONOR вийшов набагато кращим за оригінал.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Finist-Nightmares-2006-BERC.rar

Deferum Sacrum - Antichristian Disease (EP 2008)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Deferum Sacrum
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 32MB

Трекліст: 01. Under Devil's Protection 02. Demons Are in Spiring Me 03. Hidden in Evil 04. The Christian Disease 05. Thirst for the Dark Revenge

Огляд: Deferum Sacrum виконує блек метал, музику не можна назвати сирою: швидкі рифи, вчасні темпо-зміни та руйнівна атмосфера повинні зацікавити шанувальників таких груп як 1349, Satyricon, Carpathian Forest.

Група Deferum Sacrum була заснована в 2005-му році. Перший виступ відбувся на black metal акції "Preparing for war" у Донецьку в 2007-му році разом з Selvmord, Aeon9, Khors, Balance Interruption та іншими. Кінець 2007 року - виступ разом з Gromm, Sinah, Sauroctonos на акції "Black metal attack" де також презентує записаний ЕР "Antichristian Disease". 2008-й рік відзначений виступом на фестивалі "Black Legion" в Санкт-Петербурзі. Такoж група бере участь у деяких інших локальних концертах.

Завантажити:(MEGASHARES)
Deferum_Sacrum-Antichristian_Disease-CDR-2008-GRAVEWISH.rar

Dragobrath - and Mountains Openeth Eyes (2008)


Жанр: Pagan Black Metal
Лейбл: Eastside
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 56MB

Трекліст: 01. By The Silvery Pathway 02. And Gorgany Openeth Eyes... 03. ...Of Rotten Water 04. Like A Last Moan 05. Withered Leaves...

Огляд: Другий альбом heathen black metal гурту DRAGOBRATH (Драгобрат). Стиль музики зазнав деяких змін порівняно з першим албомом, і в першу чергу вони стосуються швидкості музики, яка стала дещо повільнішою. Загальна тематика творчості гурту залишилася незмінною – Карпатський друїдизм та язичництво в загальному. Лірика диску концептуально пов’язана і утворює одне ціле. Всі інструменти та основні бек-вокал виконані Синєвіром. Вокал на останній пісні виконаний Чугайстером.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Dragobrath-and_Mountains_Openeth_Eyes-2008-SSR.rar

Leadhaze - Black Water Path (2008)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Eastside
Формат: mp3 | VBR207kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 64MB

Трекліст: 01. Black Water Path 02. Smog of Their Souls 03. To Surmount the Fire 04. Lead Haze 05. Roots of My Clay

Огляд: SelfishBitch: Єдиний на даний момент альбом цього проекту зацікавив досить давно, оскільки дуже мало про нього сказано. Треки записані ще у 2006 році, добре скомпоновані один з одним, в одному дусі. В цілому, сам альбом є атмосферним, багатостороннім, який все ж треба добре проаналізувати. Не дивлячись на те, що проект складається з одної людини, досить відомого Viterzgir'a, музика є багатогранною. Лірика пісень присвячена війні, жорстокості цього процесу та відчуттям людини, яка мимовільно втягнута туди, написана рідною мовою, хоча на буклетах є і англомовний переклад. Самі композиції записані в дусі black metal, одначе тут яскраво виділяються моменти мелодійності, м’якості та гротескності. Дуже сподобалось інтро, до речі досить цікаво зроблено - остання пісня альбому закінчується тими ж словами, що наповнюють першу пісню, складається враження, що можна слухати диск просто по колу. Вокал неначе складається з декількох різних голосів, залишилося таке враження, і знаходиться дещо на задньому плані, порівняно з інструментами. Загалом, досить стандартні для black'y гітарні партії та ритм-секція. Гнітюча атмосфера безвиході відчувається у композиції під назвою «Surmount the Fire». В цілому альбом являє собою досить добру тематичну роботу, цілісно скомпоновану. Цікаве оформлення буклету, серйозність підходу до роботи відчувається, в принципі, як і в інших проектах музиканта.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Leadhaze-Black_Water_Path-UA-2008-SSR.rar

5 квіт. 2011 р.

Apostate - Trapped in a Sleep (2011)


Жанр: Doom Metal
Лейбл: Black Art Productions
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 98MB

Трекліст: 01. Intro 02. Earth Escape Plan 03. Worm 04. Trapped In A Sleep 05. Filling the Void 06. Sisyphean Struggle 07. Eternal Return

Огляд: Nikman: Коли рік тому було оголошено про реюніон львівської групи Apostate, то я сумнівався чи є сенс в оживленні старої конячки. Якщо у 93-му дум був новинкою, то сьогодні потрохи відходять у небуття навіть провідні групи напрямку, а широкий загал слухачів трансформувався у окрему спільноту поціновувачів з власними веб-ресурсами і періодичними дійствами. Поза тим, метою реюніону Apostate, як виявилось, не є відкриття нових горизонтів і розширення аудиторії. Своєю першою новою платівкою Trapped in a sleep група дала зрозуміти, що продовжить грати традиційний дум спрямований в першу чергу на людей, котрим такої музики сьогодні починає не вистачати.

Новий альбом Apostate містить п'ять довготривалих композицій, які об'єднують традиційні для таких альбомів коротеньке атмосферне інтро та аутро. Більшість треків витримано в одній стилістиці. Згрубша ми маємо монотонні, але достатньо чіткі гітарні рифи підтримані пружним і чітко вираженим басом, що час від часу доповнюються чи то скрипкою чи то чистою фортепіанною партією на кшталт My Dying Bride 90-х. Але характерним є те, що ми не маємо вкрай повільних темпів і навіть монотонні шматки слухаються у дусі бадьорого стоунер-думу. Дещо засмальцьованим виглядають хіба періодичні з'їзди у сторону дез-думу з притаманним йому тарабаненням подвійної бас-бочки, що вже давно важко назвати фішкою - швидше навпаки. Хоча ці моменти вдало нівелюється різноманітними вокальними партіями, побудованими варіаціями мелодичного голосу, що зривається на рик. Ззовні стилістика вокалів подібна знову ж таки на My Dying Bride, але вони на порядок живіші і впевненіші, особливо коли це стосується мелодичного рику, який в Apostate просто чудовий.

Мінусом матеріалу з платівки я б назвав лише певну структурованість багатьох композицій альбому. Часом у одній пісні не зовсім органічно поєднуються абсолютно різні шматки. І начебто самі по собі окремі шматки є достатньо цікавими, але напрошується питання чи не варто було просто зробити дві композиції? В купі з довгою тривалістю окремих треків таке структурування приводило до того, що до кінця треку забуваєш, що ж було на початку… Можливо, це від кількості думок від нових музикантів і по мірі зігравання гурту окремі треки ставатимуть більш монолітними.

Примітно те, що альбом слухається на одному диханні. Гадаю, що хлопцям вдалось створити достатньо стильний продукт де жоден з треків не випадає з загального концепту. Очевидно, що над альбомом ретельно працювали і результат вийшов на якісному рівні. В певному сенсі це саме те нове, що можна з задоволенням поставити собі у плейлист поруч з платівками 90-х і не зауважити різких змін від того, що плеєр перемкнувся на матеріал з України.

Завантажити:(MEGASHARES)
Apostate-Trapped_in_a_Sleep-2011-GRAVEWISH.rar

Огнеколо - Долаючи Імлу Віків (2011)


Жанр: Pagan Metal
Лейбл: Огнеколо
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Івано-Франківськ
Розмір: 99MB

Трекліст: 01. Займалось Багаття Світанку 02. Летів Сокіл 03. У Тіні Дерев Похмурих 04. Смуток Дощу 05. Крізь Морок 06. Осінь 07. Ніч-Зима 08. Дим Здіймається Вгору Стрілою

Огляд: Офіційний: Ось і побачив світ наш альбом, що має назву "Долаючи Імлу Віків", хоча з певних причин його вихід дещо затримався. Хочемо висловити подяку всім хто нас підтримував і надихав весь цей час. Особлива подяка Овсянецькій Олі (гурт Soulmarket) за її чаруючий вокал у пісні "У Тіні Дерев Похмурих". В цьому альбомі багато чого зроблено нами вперше, тому нам надзвичайно цікаво, як його сприймете ви, наші слухачі. У будь-якому разі ми маємо намір і надалі творити музику і розвиватися, а ваші відгуки допоможуть нам спрямувати наші зусилля у потрібне русло. Слава Роду!

Летів сокіл швидкокрилий
Над зеленим гаєм
Милувався із під хмар
Рідним Руським краєм
Над квітучими садами
Пролітав, мов вихор,
Над народом що тут жив
Для Богів на втіху

Край мужів сміливих, сильних
Серцем чистих, духом вільних
Край убраний пишним цвітом
І легендами сповитий

Стяг наш - Сонце красне,
Й вічне небо ясне,
Меч наш - Предків Віра,
З неї наша сила!
Знає битв шалених
Міць щитів червлених.
Землю, нашу Мати
Станем захищати!

Завантажити:(RAPIDGATOR)
Огнеколо-Долаючи_Iмлу_Вiкiв-2011.rar
(Офіційний)
Ognekolo_DIV(2011).zip