Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

18 вер. 2010 р.

Pagan Land & Тіні Забутих Предків - Shadows of Forgotten Ancestors-Carpathia (Split 2008)


Жанр: Pagan Metal
Лейбл: Black Art Prod.
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 94MB

Трекліст: Paganland: 1. Podolianochka 2. Nightforest 3. Bretheren People Of Freedom
Тіні Забутих Предків: 4. Intro 5. Звірячий Місяць 6. Вбий Ряженого 7. Сопілка 8. Закляття Плакуна 9. Котилася Сварга 10. Мракобісся 11. Вольні во Язицех 12. Outro

Огляд: Тіні Забутих Предків: Iдея створення групи виникла ще в 1998 р. Від тоді тривав процес підбору музикантів, однодумців та творення музичних композицій. З 2000 р. починаються регулярні виїзди в Карпати, дослідження вірувань, міфології та музики гуцулів. Це безперечно вплинуло на подальшу творчу діяльність та підхід, інтерпретацію, вираження блек-металу через призму язичницьких вірувань. Тому в музиці відчувається значний вплив гуцульських народних мотивів, а тексти наповнені закляттями, заговорами, містицизмом, обрядами наших далеких предків. Музика, маючи здебільшого депресивно-деструктивний "колір", чорномагічні інтенції, відкриває таємничі двері до Няву та прославляє рідних Богів.

Безкомпромісний pagan black. Ніяких симфонічних соплів, тільки для справжніх цінителів українського фолку. Pagan Land, альбом наскрізь просочений відьмацькою енергією, і оповідями про давньоукраїнських Богів. Тіні забутих предків, дебютний альбом давньослов'янських обрядів, з музичними варіаціями від акустичних мелодій у супроводі «сопілки», до бойовиків в дусі Morbid Angel. Обидва альбоми записані в культовій західноукраїнської студії "Olden studio" (відома роботами Goliard, Molphar, і т. д.)

Завантажити:(MEGASHARES)
Pagan_Land_-_Tini_Zabutih_Predkiv-Shadows_of_Forgotten_Ancestors_-_Carpathia-Split-2008-GRAVEWISH.rar

15 вер. 2010 р.

Drudkh - Handful Of Stars (2010)


Жанр: Atmospheric Black Metal
Лейбл: Season of Mist
Формат: mp3 | VBR234kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 66MB

Трекліст: 1. Cold Landscapes 2. Downfall of the Epoch 3. Towards the Light 4. Twilight Aureole 5. The Day Will Come 6. Listening to the Silence

Огляд: Після низки перевидань музичної спадщини харківського колективу Drudkh прийшов час зробити крок на наступний щабель.

Їм північні вітри гудуть,
Їм сніги замітають путь,
А вони ідуть без упину,
А вони без спочину йдуть.

Їм шати залляла кров,
На шмати — їх корогов,
Та кожен, кожен із них
Смертю смерть поборов.

Основу альбому складають композиції на слова Олекси Стефановича (1899 — 1970) та Святослава Гординського (1906-1993).

Завантажити:(MEGASHARES)
Drudkh-Handful_Of_Stars-2010-FiH.rar

Drudkh - Anti-Urban (EP 2007)


Жанр: Folk Black Metal
Лейбл: Season of Mist
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 26MB

Трекліст: 1. Fallen Into Oblivion 2. Ashes

Огляд: Drudkh (в перекладі із cанскриту - ліс) — український метал-гурт. Свій стиль музиканти позиціонують як Ukrainian Folk Black Metal, поєднавши атмосферний блек-метал з україномовною лірикою та неповторним українським мелодизмом.

Цей міні-альбом був виданий у 2007 році, британським лейблом "Supernal Music".
Потім був перевиданий на CD разом з "Microcosmos Limited Edition Box Set" на Season of Mist.

Завантажити:(MEGASHARES)
Drudkh-Anti-Urban-MCD-2009-BERC.rar

14 вер. 2010 р.

Torturer - Wind From The Darkwood (2010)


Жанр: Black Death Metal
Лейбл: Vacula Productions
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Луганськ
Розмір: 48MB

Трекліст: 1. Intro: Silence Of The Soul 2. Lies From Dreams 3. Wind From The Darkwood 4. The Blood Red Dawn 5. Faceless Wolf 6. Outro: The Prophecy

Огляд: manuscript: Повноформатник "Wind From The Darkwood" є дебютний альбом українців TORTURER. Писався він не так швидко як може здатися комусь, і якщо ознайомитись хоча б сайтом лейблу, що видав цей сд, то стає зрозуміло, що йшли до цього музиканти свідомо та наполегливо. Є така приказка: "Сім раз відмір та один раз відріж". Власне це і стосується TORTURER "Wind From The Darkwood"; вони звичайно нікого не різали проте перед самим виданням увесь альбом вирішили перезвести (невеличкий такий мастеринг), і зараз слухаючи дебютник невідчуваєш різниці в запису (нагадаю, що альбом записаний в різні роки та в різних студіях). Музика TORTURER, скоріше буде протиказана любителям ортодоксального black metal, хоча я думаю такого поділу зараз просто не існує, це вам не кінець дев'яностих чи початок двадцять першого століття. Зараз як ми знаємо на дворі 2010 рік:-). А все це до того, що на "Wind From The Darkwood" представлений енергійний black/death metal, що місцями переплітається з класичним олдовим навіюванням американського death metal. Не скаженністю в хитрому переплітінні двох екстремальних стилів бере TORTURER, бо тут є і заповільнені рифи, наприклад в пісні "Кровавый Рассвет", що можливо характерно для таких монстрів як MORBID ANGEL. На "Wind From The Darkwood" є інтро та аутро, що зовсім не є нудними. Записані з барабанами та гітарами і атмосферою клавішних, а то деякі блекери відразу перемикають, налаштовуючись вже скептично до альбому. Хоч в TORTURER два учасника, всі інструменти писав один Віталій Караваєв - є в людини талант! Впевнений, що цей альбом оцінять всі фанати black/death metal.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Torturer-Wind_from_the_Darkwood-2010-GRAVEWISH.rar

11 вер. 2010 р.

Sideris Noctem - Wait Till the Time is R.I.P. (2010)


Жанр: Doom Metal
Лейбл: BadMoodMan Music
Формат: mp3 | VBR238kbps
Країна: Україна, Херсон
Розмір: 92MB

Трекліст: 1. First Day (Intro) 2. Wait Till The Time Is R.I.P. 3. Binary 4. Behind The Mirror Of The Winter’s Fall 5. Time Comes To The End 6. Moonlight Snakes 7. Without God 8. Потерявшиеся В Обломках Прошлого 9. Last Day (Outro)

Огляд: Перший повноформатний альбом української думової групи. Якісний матеріал у виконанні молодих музикантів черпає ідеї з творчості, в першу чергу Draconian і Tristania, і розвиває їх по своєму, створюючи альбом, об'єднаний концепцією. Ідеї наших предків про людську долю і крихкість людського буття лежить в основі альбому. Наче б розплутуючи ці нитки людських доль музиканти від першого треку до останнього, розгортають перед слухачем полотно, за допомогою атмосферних клавіш, підкладених під мелодійні партії гітар, сплітаючи жіночий спів з чоловічим гроулом. Прекрасний альбом, для сумного споглядання наближаючої осені.
Сесійним барабанщиком на цьому альбомі був Костянтин Змієвсбкий (KHORS).

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Sideris_Noctem-Wait_Till_the_Time_is_RIP-2010-GRAVEWISH.rar

9 вер. 2010 р.

Khors - Mysticism (2009)


Жанр: Atmospheric Black Metal
Лейбл: Paragon Records
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 69MB

Трекліст: 1. Through The Rays Of Fading Moon... 2. Raven's Dance 3. Milk Of Heavens 4. Winterfall 5. In The Cold Embrace Of Mist 6. Pagan Scars 7. Mysticism 8. Red Mirrors

Огляд: casusbelli: Кінець 2008 року несподівано приніс нам шедевр. У всіх сенсах цього слова. Ті, хто вважають, що Khors нудна група, під час прослуховування якої «ногою в такт прітопнуть бажання не виникає», можуть далі не читати. Бо далі я збираюся тільки хвалити. Ще попередній реліз «Cold» мав силу й атмосферу. Але новий матеріал перевершує його на голову. Це просто стрибок у стратосферу, якщо не в космос, заочно залишив всіх конкурентів позаду. Починаючи від гарного акустичного інтро, і аж до останньої пісні вас не буде залишати відчуття чогось неземного, чогось фантастичного. Це все ще Black Metal, але вже далеко не харківської школи. Увібравши в себе все, що накопичила українська сцена за 15 років розвитку, її ветерани у складі Khors видали на гора опус, який, мені здається, буде визначати її розвиток у найближчі роки. Музика стала дуже розумною і дуже інтелігентною. Ось вірне слово. Інтелігентний Black Metal. І форма цього змісту так само прекрасна. Це варто побачити і почути! Багато акустики та фонових ембіентних клавіш. Багато чистого вокалу. Є навіть якісь готичні відлуння. І все це залишаючись у рамках Чорного Металу. Браво, Khors!

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Khors-Mysticism-2009-GRAVEWISH.rar

4 вер. 2010 р.

Khors - Cold (2006)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Oriana Music
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 59MB

Трекліст: 1. Cold 2. Ashes 3. Garnet 4. Misery 5. Concious Burning 6. Whispers 7. In the Depths of the Black Hills 8. The Abyss

Огляд: manuscript: Як і планувалось новий альбом KHORS "Cold" був випущений на ORIANA MUSIC. Дивлячись на оформлення сд над яким працював Sir Gorgoroth, помічаю один й той самий почерк при виконанні буклету саме альбомів KHORS, який полягає у нечіткому зображенні. Хм... Але щось в цьому є, якась, свого роду, оригінальність. Засніжені гори, льодова вода, відчуття холоду, глибокі блакитні відтінки - саме так виглядає графічне зображення лицевої сторінки буклету "Cold". На відміну від попереднього оформлення альбому "The Flame Of Eternity's Decline" з'явились фото учасників, що надало можливість не лише прослуховувати альбом, а й мати уяву про учасників цього проекту. В плані музичного виконаня - це потік щільного барвистого black metal. Місцями в композиціях можна відчути сумну меланхолійну атмосферу завдяки мелодійності і поривчастості на зразок doom metal. З перших секунд звучання здіймається солодкий туман, що полонить клавішними партіями з переходом на важкі рифи гітар притаманних black metal. Чітко прописані гітари "йдуть нога в ногу" з ударними. Здалося, що на цей раз ударні стали більш виразнішими та з чітким звуком бас бочок. Це надало звучанню потужності та м'ясистості. Атмосфера не зникає з подальшим прослуховуванням альбому. Цілком якісний продукт над яким віддано попрацювали учасники Khors. Як кажуть, так тримати, хлопці!
P.S. У запису крім музикантів KHORS, приймали участь і сесійні музиканти: Saturious - клавішні, Worterax - гітара.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Khors-Cold-2006-GRAVEWISH.rar

3 вер. 2010 р.

Ossadogva - The Word of Abominations (2010)


Жанр: Depressive Black Metal
Лейбл: Ossadogva Records
Формат: mp3 | VBR237kbps
Країна: Україна, Кременчук
Розмір: 74MB

Трекліст: 1. Breath of Humwawa 2. The Word of Abominations 3. Prophesy 4. Well of Absu 5. House of Catchers

Огляд: Ви порожні зсередини, подібно чашам з водою. Бо коли береш їх до в рук - вони важкі і створюють ілюзію суті, але коли ж заглядаєш всередину - бачиш там лише прозорість дна. Коли ж вдивляєшся в дно - споглядаєш там недолік. Звідси тонкими струмками закінчується ваша ВІРА.

Ви слабкі сутності і ВІРА ваша потребує постійного підживлення. Багато живлять її надією, надією на кращі часи. Геть всі надії, бо це саме прокляття життя. Я ж кажу про СМЕРТЬ. І коли ВІРА вичерпується повністю - настає час перетворення.

Голодні щури вириваються на вулиці міст і починають велике пожирання. Бо ВІРА їх - мертва, а шлунки порожні. Немає нічого гіршого голодних щурів. Не дай же згодувати свою плоть голодним щурам! Або ще гірше - цуценятам ручних собак.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Ossadogva-The_Word_of_Abominations-2010-GRAVEWISH.rar

2 вер. 2010 р.

Swamp FM - Lunatizm (2009)


Жанр: Gothic Metal
Лейбл: Swamp FM
Формат: mp3 | VBR260kbps
Країна: Україна, Львів
Розмір: 77MB

Трекліст: 1. Arrows 2. Favorite Sickness 3. Lunatizm 4. Мама 5. Passion Flower 6. Shadows Fall 7. Там, де я 8. Це життя 9. Rain (Remix)

Огляд: Офіційний: EF-STUDIO представляє Другий повноформатний альбом Swamp FM –«Lunatizm» до якого увійшли чотири англомовних, чотири україномовних, вже відомих у деяких колах любителів атмосферного металу пісень, та ремікс пісні “Rain”з першого альбому.

Хоча пісні, на створення яких надихнуло місячне світло відрізняються за стилями, звучанням та атмосферою, проте у загальному несуть у собі містичну концепцію, відображають переживання та внутрішній світ непересічної людини, яка присвятила усе своє життя мистецтву – Fosco Culto. Отже натискайте download та налаштовуйте свої «приймачі» на хвилю 66,6 FM –Swamp FM.

SWAMP — це ТЕМНА СТОРОНА, безодня нашої підсвідомості, де загальновідоме і певне щезає у нічній імлі. Це місце, де наші мріі та кошмари танцюють з нами серед дерев та світляків. Це земля забутих Богів, вигнанців та дивних створінь, яким відмовлено в існуванні при денному світлі… На Болоті не ступала нога Іісуса, сюди не потрапиш випадково, тут зупинився Час і одна Міра на всіх. Звідси не має вороття. На Перехресті болотних стежок стоїть камінь, на якому слова: «Я ВІЛЬНИЙ В СВОЇХ БАЖАННЯХ І В БАЖАННЯХ ВІЛЬНИХ!» Це все, що відомо з вуст самих «SWAMP FM». Отже, якщо вам набридла буденність, ви шукаєте іншої правди — рушайте ледь помітними стежками, там блукає Вічність.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Swamp_FM-Lunatizm-2009.rar