Сидить козак на кобзі грає, що замислить, то все має

31 лип. 2010 р.

Violent Omen - Inferno Express (2010)


Жанр: Thrash Metal
Лейбл: Atomic Carnage Records
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Житомир
Розмір: 106MB

Трекліст: 1. Intro 2. Follow Us 3. Rude Awakening 4. Cold 01:46 5. Out of Mind 6. Waste of Flesh 7. Tormentor (Kreator cover) 8. Violent Omen (Tribute to Bal-a-Myth) 9. We Have Arrived (Dark Angel cover)

Огляд: Після цікавого електронно-ембієнт-транс інтро, 2 хлопці грають нам суміш треш і дез-метал, з не дуже відкритими технічно-прогресивними тенденціями. Музика наповненна різкими рифами і численними змінами темпу, деякі з яких нагадують вибухові спалахи. Вокаліст співає низьким, напів-шепочучим голосом з відтінком блек металу. "Infernal Express" орієнтований на досить інтенсивний треш-метал, часом нагадуючи про класичний треш. Гітари різкі та жорсткі з рідкими сповільненнями, досягають вершин на доброму кавері Kreator "Tormentor", за яким слідує ще один приємний кавер: Dark Angel's "We Have Arrived".

Завантажити:(MEGASHARES)
Violent_Omen-Inferno_Express-2010.rar

27 лип. 2010 р.

Hexenmeister - And Life in Insomnia (2010)


Жанр: Depressive Black Metal
Лейбл: ARX productions
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна
Розмір: 73MB

Трекліст: 1. Melancholia Attonita 2. Silence is Broken 3. A Life in Insomnia 4. Hermitage 5. In Moments of Tranquillity 6. Where You will Stop and I'll Keep Falling 7. Autumn Leaves (Ved Buens Ende cover)

Огляд: arxprod: Українська група Hexenmeister випустила свій дебютний альбом в цему році, після випуску дема та спліту. Їхній стиль велике змішання жанрів, включаючи атмосферний Black Metal, депресивний Black Metal, Post-Rock, Hardcore і кілька інших. Читаючи ці жанри, одна група може прийти на думку, як це було для мене після першого прослухання: Alcest. Але вже через схожість атмосфери та криків, також відчуваються великі і фантастичні відмінності. Hexenmeister приділяє більше уваги депресивному аспекту металу, змішуючи сирий вокал з риплячо-співаючими гітарами робить музику іноді густою та задушливою для слухача. Чудова атмосфера комбінована разом з меланхолійними пасажами дає нам добрий депресивний Black Metal альбом.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Hexenmeister-And_Life_in_Insomnia-2010-GRAVEWISH.rar

25 лип. 2010 р.

No Emotions - My Will (2008)


Жанр: Death Metal
Лейбл: Mystic Empire
Формат: mp3 | VBR234kbps
Країна: Україна, Запоріжжя
Розмір: 50MB

Трекліст: 1. Millions... цель и суть 2. My Will 3. The Useless Flesh 4. Truth and Convention 5. Purity 6. Light of Divinity 7. River of Lie (Truth is Inside You)

Огляд: Hurtom: Представляємо вашій увазі справжню перлину екстремального металу - дебютний альбом українського death metal групи NoEmotions "My Will". Музична складова пропонує вам зануритися в світ нестандартного extreme metal. Якщо ви чекаєте від цієї трійки екстремалів банальних рифів а-ля Soulfly або Six Feet Under, заїжджених мелодій і вокальних ліній, які нагадують звук зливної бочки, то смію вас розчарувати, бо в цій музиці є те, що здатне зачепити слухача своєю неординарністю. "My Will" - це нетипові мелодії, рвані і витягуючі жили рифи, бласфемічні барабани, нестандартна структура побудови композицій ... все те, що здатне розвіяти пелену сірості і буденності, підірвати уми бувалих слухачів екстремальності і залучити до своїх рядів більш свіжу кров. Варто відзначити і оформлення альбому, що також вище за всякі похвали, у чому важливу роль зіграв відомий художник W. Smerdulak (Devilish Distance, Manic Depression, Inexist).

Завантажити:(MEDIAFIRE)
No_Emotions-My_Will-2008-GRAVEWISH.rar

24 лип. 2010 р.

Repulsive Dissection - Cut Open The Aberration (2009)


Жанр: Brutal Death Metal
Лейбл: Sevared Records
Формат: mp3 | VBR234kbps
Країна: Україна, Латвія, Англія, Швеція
Розмір: 66MB

Трекліст: 1. Decimate 2. Mercurial Sapience 3. Septicemia 4. Genetically Deranged 5. Unjust Calumniation 6. Human Contempt 7. Selfcage 8. Distorted Existence 9. Swarmpit 10. Necessary Bloodshield 11. Martyrdom

Огляд: Офіційний сайт: Repulsive Dissection аж ніяк не звичайна група, так як її члени розкидані по всьому світу. Гітарист Юра з України, ударник Фредрік живе в Швеції і басист Віктор Prokofjevs (ex-BLUDGEON) в даний час проживає в Японії. Новітнє доповнення до брутально-течнічної групи є вокаліст Tom Bradfield ("Twitch of the Death Nerve", співвласником Grindethic Records). Кожен інструмент записувався окремо і разом складено через Інтернет.

Треки дуже вимогливі у швидкості і складності, з впливами від таких брутальних груп як "Deeds of Flesh", "Vile", "Disavowed", "Severed Savior", "Pyaemia", "Decrepit Birth", "Odious Mortem" та багато інших. Метою проекту є створення технічного і брутал-дез металу, порушуючи всі обмеження в швидкості, складності та брутальності.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Repulsive_Dissection-Cut_Open_The_Aberration-2009-FiH.rar

20 лип. 2010 р.

Mortalium - On The Broken Wings (EP 2010)


Жанр: Gothic Doom Metal
Лейбл: Mortalium
Формат: mp3 | CBR256kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 40MB

Трекліст: 1. On the Broken Wings 2. Wake up 3. In Sadness and Fear 4. Worms are Waiting

Огляд: Офіційний сайт: До Харкова нарешті прийшла весна, місто оживавало після зими. Повітря наповнювався ароматом творчості, в умовах якого і зародилася ідея створення нового gothic-doom проекту. Цією ідеєю Ярослав Бадрадінов (клавіші) охоче поділився з друзями, з якими до цього 2 роки грав в іншій групі - Сергієм Юхно (бас) і Марією Носик (вокал). Хлопці з ентузіазмом сприйняли таку пропозицію, і буквально відразу була розпочата активна робота над вже наявним у Ярослава на той час матеріалом. До кінця першого року існування, у квітні 2010 року, був проведений інтернет-реліз EP "On the Broken Wings", до складу якого увійшли 4 англомовні композиції. Офіційне видання диску заплановано на осінь 2010 року.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Mortalium-On_The_Broken_Wings-EP-2010.rar

18 лип. 2010 р.

Ex Animo - Soulglass (EP 2010)


Жанр: Gothic Doom Metal
Лейбл: Ex Animo
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 30MB

Трекліст: 1. Soulglass 2. Scream of Silence 3. Spring Covered With Snow

Огляд: Ex Animo - це специфічна суміш стилів важкої музики, заснована на обширних музичних перевагах кожного учасника групи. Жорсткість звучання гітар і агресія чоловічого вокалу контрастують з незмінною атмосферою похмурості і меланхолії, підкресленою м'яким жіночим голосом.

Всі ці складові знаходять відображення в орієнтовному стилі музики: "Doom metal" відображає загальний настрій і характер композицій, "melodic" підкреслює наявність таких важливих для Ex Animo елементів, як мелодійні, атмосферні клавішні партії і ліричний жіночий вокал, а "alternative" свідчить про альтернативне бачення класичного дум стилю.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Ex_Animo-Soulglass-EP-2010.rar

Paranomia - На Шляху Часу (2009)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Paranomia
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Кременчук
Розмір: 54MB

Трекліст: 1. Проклинай 2. Наша Роль 3. Ціна Життя 4. Кривавий Спалах Пекла 5. На Полотні Дзеркал 6. Пагорб Світів

Огляд: Один з найцікавіших альбомів Paranomia, музика для екстремалної душі яка в пошуках простоти і доступності без всяких комплексацій та інородства.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Paranomia-На_Шляху_Часу-2009.rar

17 лип. 2010 р.

Malinconia - Insanity (Demo 2005)


Жанр: Gothic Doom Metal
Лейбл: Malinconia
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 52MB

Трекліст: 1. Insanity-The Dark Side of the Doom 2. Feelings are Gone 3. Lost In Heaven 4. Forever Yours

Огляд: Justdoom: Дебютне демо Київської групи MALINCONIA - «Insanity» радує далеко не «божевільною», а якісною музикою. У кожній пісні ти потрапляєш в заплутаний світ людської душі, просоченою важким сумом, почуттям безсилля перед долею, мертвою, і в той же час невмирущою любов'ю. Гірка правда сьогодення, солодкі спогади про минуле, сіре і незрозуміле майбутнє. Почуття назавжди втрачені, і невідомо чи зможуть вони коли-небудь ожити ...

Добре володіння інструментами, різкі переходи, зміна темпу, задумані, майже думові клавішні вставки, жіночий вокал на п'ять з плюсом (напевно один з кращих в Україні), похмура лірика, яку можна охарактеризувати лише старо-італійським словом «malinconia» - все це повноцінно поміщається на 4 треках!

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Malinconia-Insanity-Demo-2005.rar

Deviator - Mighty Black Inner Flame (2009)


Жанр: Dark Ambient Metal
Лейбл: Cyberborea Records
Формат: mp3 | VBR234kbps
Країна: Україна, Хмельницький
Розмір: 46MB

Трекліст: 1. Forgotten Hope 2. The Last day of Mankind 3. Mighty Black Inner Flame 4. Mesmerized by Blood 5. Undying Darkness 6. Raw Symphony of Sorrow 7. Undying Darkness (instrumental)

Огляд: dark-front: Потужна збалансована робота, яка зосередила первісну лють металевої спадщини і задумливу складову виконану в стилі dark ambient. Гітара, то чистим звуком виливає на слухача монотонні відчужені мелодії, то обпалює шквалом вогню злих, спопеляючих все дотла, рифів. Партії ударних не вражають оригінальністю, але зроблені дуже якісно і створюють монолітну непорушну основу цього музичного творіння. Часом між основними треками прослизають меланхолійні інтерлюдії з використанням клавіш, що наповнюють звучання особливим шармом і атмосферною. Вокал показує верх різноманітності, на диску можна почути і скримінг, і шепіт, і жорсткий чистий вокал з гордовитими нотками. До речі, вокальні партії на Треку "Undying Darkness" виконав Сергій з відомого проекту Moloch. Лірика звучить повністю українською мовою.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Deviator-Mighty_Black_Inner_Flame-2009-GRAVEWISH.rar

Клініка - Безглузда Опора Сучасників Сонця (2007)


Жанр: Gothic Metal
Лейбл: Satanarsa Records
Формат: mp3 | VBR236kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 80MB

Трекліст: 01. Доки свiт залишався поруч 02. Теплi сльози льодяних хрестiв 03. Потойбiчнiсть причин 04. Блакитний лiд вiчудженних споминiв 05. Сучасники Сонця 06. Iржавi сутiнки 07. Нiма присутнiсть 08. Атрибути людської свідомостi 09. Слiпi пазури депресiї 10. Падiння 11. Вiдродження

Огляд: Офіційний сайт: Історія проекту "Клініка" розпочалася навесні 2003 року, коли Антон Шаров зателефонував Олексію Катруку та повідомив, що написав текст на один з його перших творів. Через деякий час була записана перша пісня майбутнього проекту – “Потойбічність причин”. Цей запис дав потужний імпульс подальшому розвитку творчості колективу. Одразу було прийнято рішення стосовно назви команди. Ідея була взята за треком з нереалізованого проекту Ярослава Тарасенка "Квазімодо". Незабаром була створена концепція першого альбому. Створювались все нові і нові композиції. Нажаль, запис пісень був дуже сповільнений - багато композицій переписувались декілька разів, одразу з’явилися складнощі з вокалом, експерименти з власним стилем виконання. Нарешті у 2007 році відбувся реліз першого повноформатного диску - "Безглузда опора сучасників Сонця". Незважаючи на численні технічні недоліки, цей альбом - наша гордість, як приклад абсолютно безкомпромісного, чистого мистецтва, повної свободи самовираження і вірності своїм творчим ідеалам, які ми пронесли через всі ці роки. В музичному плані альбом досить різноманітний: від gothic rock до doom/death, але всі композиції (як сказав один із наших прихильників) "пов'язані невидимою ниткою". Всі тексти також тісно пов'язані між собою у єдину цілісну концепцію, часом агресивну, жорстоку, моторошну,але в той же час глибоко психологічну і задушевну. Готичний за духом альбом, який сам же показує абсурдність, нісенітність такого світосприйняття, як спробу прикрити психологічні комплекси. За допомогою цих текстів і композицій ми намагалися увести слухача в похмурий потойбічний світ його ж власної душі, тож кожен знайде у нашій музиці щось для себе.

Завантажити:(MEGASHARES)
Клініка-Безглузда_Опора_Сучасників_Сонця-2007.rar

16 лип. 2010 р.

Brilliant Coldness - Poisoned Reality (Reissue 2009)


Жанр: Death Metal
Лейбл: Apollon Records
Формат: mp3 | VBR235kbps
Країна: Україна, Луганськ
Розмір: 90MB

Трекліст: 1. Kingdom of the Dead. 2. Post-Mortem Reality. 3. Lords of the World. 4. Return to Unbeingness. 5. In Power of Horror. 6. Cobweb of Self-Destruction. 7. Program is Annihilated. 8. Paradox of Madness. 9. Cannibal Rules.

Огляд: Інтерв'ю:"Poisoned Reality", є результатом прогресивної роботи в якій ми намагалися реалізувати наш новий підхід до дез-метал мелодій та ритмів , що виходить за рамки стандартного стилю важкої музики. Але в цілому можна описати наш стиль, як екстремально-технічний дез-метал. Головний критерій для нас - не бути забобонним та рівномірним у створенні музики.

Завантажити:(MEGASHARES)
Brilliant_Coldness-Poisoned_Reality-Reissue-2009-BERC.rar

15 лип. 2010 р.

Kroda - Funf Jahre Kulturkampf (Compilation 2009)


Жанр: Pagan Folk Metal
Лейбл: Hammermark Art
Формат: mp3 | VBR241kbps
Країна: Україна, Січеслав-Львів
Розмір: 135MB

Трекліст:
“Falcon Among The Cliffs” : 1. Autumn… Twilight… Fog… (Intro) 2. Falcon Among The Cliffs 3. Seid Runar Flammer 4. Ghosts Of Birds
“Kulturkampf” : 5. Native Land (Instrumental Intro) /Kampf version 2008/ 6. Cry To Me, River… /Kampf version 2008/ 7. Wind From The Mountains (Spring is Comming) /Kampf version 2008/ 8. Where Brave Warriors Shalt Meet Again… /Kampf version 2008/ 9. …Funeral Pyres (Instrumental) 10. By The Hammer Of Spirit And Identity Of Blood… /Kampf version 2008/ 11. Oj, Na Gori… (Ukrainian traditional song cover) 12. Poppyflowers Are Blossoming (Part II) /Kampf version 2008/ 13. …By The Last Autumnal Breath (Instrumental Outro) /Kampf version 2008/ 14. Der Scharlachrote Tod (Absurd cover)
Bonus : 15.Wind Of Changes (Sokyra Peruna cover)

Огляд: Перша частина диску, "Falcon Among The Cliffs" є концептуальною експериментальним міні-альбомом. Був записаний восени 2007 року у Львові. БМЮ: Під час прослуховування складається враження, наче ти дійсно перебуваєш в густому, незвіданому Карпатському лісі... Густому і нехоженому. Первозданно чистому і величному... Цю музику важко зрозуміти з першого разу. Та попри все, цим має проникнутись кожен, хто бував на безкінечних просторах українських нив і в густих хащах вічнозелених і могутніх лісів. Друга частина альбому представляє собою перезаписаний матеріал з попередніх творів групи. Завершують диск кавер-версіі пісень таких груп, як Absurd "Багряна Серть" та Сокира Перуна "Вітер змін".

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Kroda-Funf_Jahre_Kulturkampf-2009-GRAVEWISH.rar

14 лип. 2010 р.

Mournful Gust - Shes My Grief-Decade (Remastered 2CD 2010)


Жанр: Doom Metal
Лейбл: BadMoonMan Records
Формат: mp3 | VBR243kbps
Країна: Україна, Кривий Ріг
Розмір: 149MB

Трекліст:
CD1 “She’s My Grief”: 1. The First Spring Without You 2. Path Of My Tears 3. Once We Were Happy 4. Sweet Embrace Of Scarlet Twilight 5. I Saw Her Sad Eyes 6. As A Wingless Bird 7. …And We Shall Die Together
CD2 “…Decade”: 1. A Pain To Remember (demo version) 2. It’s Our Own Tragedy (demo version) 3. To Your Deceits…Again (demo version) 4. The First Spring Without You (Somnolent version) 5. I Saw Her Sad Eyes (Stas Mischenko version) 6. The Cold Solitude (Soundform & Practical Senses version) 7. The Cold Solitude (Alexander Naydenov version) 8. The Cold Solitude (demo version)

Огляд: Повне перевидання альбому "Shes My Grief", доповнене демо-2006 "The Frankness Eve" та кавер-версіями пісень Mournful Gust виконані запрошеними музикантами.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Mournful_Gust-Shes_My_Grief_Decade-Remastered-2CD-2010-GRAVEWISH.rar

13 лип. 2010 р.

Тінь Сонця - Над Диким Полем (2005)


Жанр: Folk Metal
Лейбл: Same Taki
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 100MB

Трекліст: 1. Наша Мадонна 2. Розорана цілина 3. Козача могила 4. Гукає дикий вітер 5. Вільним небокраєм 6. Світ за очі 7. Палає степ 8. Дикі гуси

Огляд: Офіційний сайт: Україна сьогодні... Україна в минулому... Її спотворюють. Її забувають. На очах сучасного волелюбного українця руйнують все те, що він любить, чим живе і що може назвати рідним. Альбом із символічною назвою «Над Диким Полем» безпосередньо пов’язаний із найяскравішою сторінкою української історії – Запорізьким козацтвом і саме йому присвячується.

У одному з своїх інтерв'ю солист та басист гурту Сергій Василюк так казав про дебютний диск «Тіні Сонця»:
..."Ідеї зв'язку минувшини і сьогодення ми сповідуємо ще з минулого року. За цей час ми напрацювали доволі повноцінну програму "Над Диким Полем". Минуле прокидається і саме зараз, що надає доброго оптимізму. Ми ж не песимістичний гурт... ...Наш глядач доволі різноманітний: від щирого українця до традиційного металіста. Та інакше і бути не може: важка музика - це енергія нездоланної сили, а сила наша - українська."

Завантажити:(RAPIDGATOR)
Тінь_Сонця-Над_Диким_Полем-2005.rar

Тінь Сонця - Полум'яна Рута (2007)


Жанр: Folk Metal
Лейбл: Nash Format
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 130MB

Трекліст: 01. Слався, Мати Русь! 02. Кривий Танець(народна пісня, парубоцький варіант) 03. Козаки 04. В Дикім Полі 05. Не Вмирай! 06. Пісня Чугайстра 07. Гнилгород 08. Її Лиш Тінь 09. Стежки Обрію 10. Небо 11. Песьня Чугайстара(білоруською, бонус-трек)

Огляд: Офіційний сайт: Дана робота — нова яскрава сторінка в сучасній українській рок-музиці. Heavy-folk від «Тінь Сонця» — це важкий рок з суто українським почерком: з бандурою і скрипкою. Новий альбом якнайширше представляє творче життя команди за останній рік: тут і відлуння стародавньої Русі, і яскрава українська міфологія; жорстка соціальна лірика, водночас, і велика доля весняної романтики. Не оминули в альбомі й вже традиційну для гурту тему Козаччини. Як і раніше, пісні не повертають у минуле, а переносять минуле у сучасне: так група доводить, що ніякі сумні реалії не здатні зруйнувати Вічне…

Завантажити:(RAPIDGATOR)
Тінь_Сонця-Полумяна_Рута-2007.rar

11 лип. 2010 р.

Nagual - Active Side Of Infinity (2008)


Жанр: Pagan Black Metal
Лейбл: Nocturnus Records
Формат: mp3 | VBR233kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 114MB

Трекліст: 1. Violet Fire 2. To Defy Death! 3. Discipline Of Warrior 4. Yarost' 5. Song Of The Warrior - Traveller

Огляд: MANUSCRIPT: Музиканти які зібралися в NAGUAL також відомі і в участі ряду українських black metal гуртів говорити про які я не стану. Річ у тім, що харківський NAGUAL грає не зовсім black metal. Самі музиканти називають свій стиль як atmospheric agny metal. Не скажу стверджувально, що харків’яни таки створили щось особливе, а маю я на увазі про новизну зі стилем. Є в звучанні щось від heavy/power metal, але є і дух NOKTURNAL MORTUM часів "Lunar Poetry", "Goat Horns". Послухайте, наприклад пісню "To Defy Death" і Ви зрозумієте і відчуєте той дух heathen black metal. Ця пісня найкоротша на альбомі; її тривалість трохи більше одинадцяти хвилин без завивань вітру та різноманітних вставок з кінофільмів, лише музика. Витримати виконання таких довгих композицій, знаєте потрібно мати крепку нервову систему, всередньому тринадцять з половиною звили валити таку музику. Уявіть як на концерті виснажуються музиканти при виконанні цих пісень. Дисципліна воїна!

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Nagual-Active_Side_of_Infinity-2008-GRAVEWISH.rar

10 лип. 2010 р.

Темніч - Ямы Пустых Могил (2009)


Жанр: Black Thrash Metal
Лейбл: Vacula Productions
Формат: mp3 | VBR244kbps
Країна: Україна, Луганськ
Розмір: 66MB

Трекліст: 1. Несущие Смерть 2. Лихо 3. Демони 4. Вороны 5. Ave Mortum 6. Могилы 7. Сила Зла 8. Коломийки

Огляд: MANUSCRIPT: Ми починаємо звикати слухати українскі black metal гурти українською мовою навіть зі Східної України. Будемо звикати й до використання західноукраїнських народних пісень та фольклору. Луганський гурт ТЕМНІЧ мене приємно радує. Їх дебютний альбом немає аналогів на Україні принаймні я ще не чув. Та власне хто ще може так зіграти? А справа в тім, що музиканти грають не ноктурномортумський black metal, а свій трешево-блековий або навіть приблекований треш, який потрібно прослухати щоб зрозуміти про що я тут пишу. Записувались хлопці в студії луганського обласного рок-клубу. Скільки заплатили за запис знають лише ТЕМНІЧ та студія. Вважаю, що ціна їх не цікавила, скоріше результат якого вони досягли. Особливо якісно записані барабани та бас-гітара. Лірика гурту з чорним гумором, але не всі пісні такі бо вірші на музику писали як басист так і гітарист, а виконува звісно вокаліст – Родослов. Росіянин за національністю переїхав з Ростова-на-Дону, вивчив українську мову і не цурається рідної російської. Ото ж слов’янська єдність ТЕМНІЧ та музичне поєднання thrash/black metal сприяло випуску якісного альбому. Під таку музику можна і гуцуляк затанцювати. Заценіть ТЕМНІЧ "Ямы Пустых Могил" з їхніми коломийками, що валять з ніг.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Temnich-Yamy_Pustykh_Mogil-UA-2009-GRAVEWISH.rar

Gjallarhorn - Пробудження (2009)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Vacula Productions
Формат: mp3 | VBR243kbps
Країна: Україна, Херсон
Розмір: 53MB

Трекліст: 1. На сходах до Чертогу Мертвих 2. Intro 3. Winterdemons 4. Winternight 5. Outro

Огляд: MANUSCRIPT: Рік пройшов з моменту виходу на ЯРЬ PRODUCTIONS першого альбому херсонських блекерів, а другий альбом вже числиться за українським VACULA PRODUCTIONS. Диск "Пробудження" є продовженням "Land Of Forgotten" з більш ріжучим звучанням гітар та характерними для true black metal хлопками бас-бочок, що мені нагадало стандарт середини 90-х років. Особливу увагу заслуговує вокал; він мов би поїдає музику придаючи характерну атмосферу дикого, недоторканого привілегійованого слов'янського black metal - це є козирем на даному альбомі. Одна з найкращих пісень україномовна "На Сходах До Чертогу Мертвих" відкриває "Пробудження", досить таки правильне рішення музикантів, можна і слова зрозуміти і налаштуватись на подальше прослуховування та сприймання англомовних пісень, яких, доречі всього дві! Крім блекового репертуару на сд представлено й дві клавішні композиції, точніше навіть фортепіанні - intro, яка йде відразу за "На Сходах До Чертогу Мертвих" та завершальна п'ята - outro. Єдиний мінус як і на попередньому альбомі, це те, що всього мало, можливо тому, що хорошого небуває багато?!.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Gjallarhorn-Awakening-2009-GRAVEWISH.rar

Gjallarhorn - Land of Forgotten (EP 2008)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Yar' productions
Формат: mp3 | VBR232kbps
Країна: Україна, Херсон
Розмір: 32MB

Трекліст: 1. Key to the Gates of Ignorance 2. Land of Forgotten 3. Pure Winds of the Past 4. Dark Lonely Wanderer

Огляд:Альбом був записаний в кінці весни 2007 року. Гурт був учасниками багатьох фестивалів, у тому числі "Свароже Коло". На цій роботі постає перед вами Black Pagan Metal. Суворий і напористий, немов нордичний вітер, шквал атмосферних гітарних рифів з громоподібними барабани народжують асоціації з «Battle in the North» легендарних Immortal. Пісні, просочені чаклунством Півночі і його Природи.

Інтерв'ю (aryanmusic.net переклад з англ.) Ви українська група, яка має нордичну назву і яка співає про нордичних богів. Чому ви так зацікавлені нордичними богами? Я думаю, що у вас така прекрасна слов'янська міфологія, так чому б вам не заспівати про слов'янських богів? Ви пишаєтесь своєю слов'янською спадщиною? Чи ти бачиш деякі подібності в обох міфологіях?

На першому етапі розробки, ми перебували під величезним впливом скандинавської міфології, яка відображена в назві групи і в ліриці багатьох пісень. Протягом часу, ми зрозуміли, що є багато груп, які співають про богів скандинавського пантеону по всьому світу, і що набагато менше уваги приділяється слов'янській міфології. Ми сприймаємо справжнє проявлення культури, закладене в людині нордичної і нашої індо-європейської раси, як безцінний скарб. І, слухаючи голос крові, ми вирішили укріпити стовбур слов'янської традиції, бо якщо б не ми, то тоді хто?

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Gjallarhorn-Land_of_Forgotten-MCD-2008-GRAVEWISH.rar

9 лип. 2010 р.

Чиста Криниця - Доля (2009)


Жанр: Pagan Folk Metal
Лейбл: Чиста Криниця
Формат: mp3 | VBR233kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 103MB

Трекліст: 01. Валькірія. (луна Богів) 02. Доля. 03. Розлилися Криниці у Моїй Крові... 04. Національна Берегиня. 05. Чумацький Шлях. 06. На Долині Туман. 07. Воин. 08. Копье Судьбы. 09. Олтар Нації. 10. Валькірія. 11. I See Death (Bonus)

Огляд: Усім відомі такі гурти, як BURZUM, HONOR, SKREWDRIVER, LANDSER та інші. Але не усім відомі такі, як «Morose Months Of Melancholy», «Forest» та багато інших на превеликий жаль невідомих Pagan Black Metal правих гуртів. Музика зовсім різна, але якими зусиллями добута! Якими переживаннями! Хтось з них сидить за гратами сьогоднішньої окупаційної системи, Хтось і зараз намагається незважаючи на теперішній світ продовжувати боротись під знаменами Арійських Богів, а Хтось вже пішов від нас у інший світ. Так було завжди, вічна музика, яка іде від душі Всесвіту, під час народження забирає усі сили свого творця і після цього процесу, якщо творець віддав сили належним чином, плоди з цієї праці виростають соковитими від крові думок. Саме тому великим людям і гуртам завжди дуже важко в цьому житті. Гурт «Чиста Криниця» іде саме по цьому шляху. Зважаючи на те, яке становище в Європі, що повинно охоплювати душу свідомих людей, згуртованих однією ідеєю, одними думками і переживаннями? Що напише поет, якщо в нього відберуть все заради чого він жив? Чим окропить мертве тіло свого сина Мати, якщо хтось забрав в неї навіть почуття? Якщо життя знаходиться десь там за обрієм, якщо закінчилися чорнила, а перо вже стерлося і на тюремній кам’яній стіні з’являються слова, написані кров’ю, значить дух боротьби ще дихає…
Коли ти бачиш ліс, який прокинувся і салютує сонцю, коли валькірії злітаються, щоб виконати свій танок, ти розумієш, що заради цього варто жити!.. І кров, пролита тобою не даремна. (переклад з рос.)

Blasphemous Terror Records реліз з бонус-треком.

Завантажити:(MEGASHARES)
Chysta_Krynycya-Destiny-UA-2009-GRAVEWISH.rar

7 лип. 2010 р.

Eclipse - Grind Suffer Dreams (2009)


Жанр: Death Metal
Лейбл: Metal Scrap Production
Формат: mp3 | VBR244kbps
Країна: Україна, Алчевськ
Розмір: 65MB

Трекліст: Track-list: 1. Penetrator 2. Lunacy 3. Fear 4. Defloration of Subconsciousness 5. Slaves of the Myth 6. Retribution 7. Terror from Inside 8. Cult of Immolation 9. Drugdreams 10. Shredded Humans (Cannibal Corpse cover) 11. Rapture (Morbid Angel cover) 12. Mandatory Suicide (Slayer cover)

Огляд: Rover: Альбом "Grind, Suffer, Dreams" від найстаршої алчевською дез-металевої групи ECLIPSE являє собою істинно класичний дез-метал американського розливу в дусі Morbid Angel і Cannibal Corpse. Хлопці майстри як у плані техніки (виконують все дуже технічно і чітко), так і в плані композиторського таланту: вони мастаки складати круті драйвові рифи і типово брутал-детовие вокальні мелодії. На диску було відмічено три кавера - на вищевказаних товаришів плюс дідусів Slayer, - які записані, на жаль, гірше самого альбому, але зіграні, як і годиться, чудово. Крім усього, оформлювачі диска вгадали з обкладинкою - напівгола дівчина виглядає дуже навіть пристойно, доповнюючи позитивну картину від усього релізу. Приємно бачити настільки гідні групи з нашої батьківщини, які можуть на ділі позмагатися з монстрами стилю. Відмінний реліз!.

Завантажити:(RAPIDSHARE)
Eclipse-Grind_Suffer_Dreams-2009-MTD.rar

Sunrise - Trust Your Soul (2010)


Жанр: Power Metal
Лейбл: Heart of Steel Records
Формат: mp3 | VBR230kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 114MB

Трекліст: 01. Trust Your Soul 02. All This Time 03. You And Me 04. Man In The World 05. Love Will Set You Free 06. Dreamer Online 07. Hey! 08. Relax 09. Tell Me Why 10. Forgotten Secrets 11. Invisible Place 12. Дух Всесвіту (Bonus Track)

Огляд: Гурт SUNRISE був створений у 2003 році вокалістом Костянтином ‘Laars’ Науменко і гітаристом Віталієм ‘Kiirk’ Петриченко. Стиль, в якому грає гурт, характеризується як melodic power-speed metal. Пісні виконуються переважно англійською мовою.

Не дивлячись на те, що українська метал-сцена не переповнена якісними power-metal гуртами, і прихильників такого стилю музики в Україні набагато менше, ніж, скажімо, у Фінляндії, але все ж таки, наші «вітчизняні» гурти не здаються ні перед чим у досягненні своєї мети.(rock-ua)

Варто звернути увагу на такий український гурт, як SUNRISE, Прикольні гітарні рифи, симфонічні мелодії, голосний і чистий вокал. Sunrise мають свій стиль, і грають свій метал з пристрастю, якістю та енергійністю.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Sunrise-Trust_Your_Soul-2010-MTD.rar

6 лип. 2010 р.

Nokturnal Mortum - Голос Сталі (2009)


Жанр: Folk Symphonic Black Metal
Лейбл: Oriana
Формат: mp3 | VBR260kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 130MB

Трекліст: 1. Інтро 2. Голос Сталі 3. Валькирия 4. Україна 5. Моєї Мрії Острови 6. Шляхом Сонця 7. Небо Сумних Ночей 8. Біла Вежа

Огляд:
Сокіл злітає у небо
До зірок наших надій
Іншого шляху нам не треба
Нехай він нестерпно важкий

Жовто-блакитний прапор
Тризуб - шлях до мети
У серці любов до країни
Крізь життя своє пронеси.

Україна... Золото Сонця торкнеться на мить
Україна... Чистого неба блакить

Я беру в долоні землю, що є чиста, як душа
Я кохаю тебе, ненько, вічна матінко моя
Відчуваю твої сльози, срібні сльози, як роса
Я благаю тебе, ненько, не згуби своє життя (NM)

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Nokturnal_Mortum-Golos_Stali-2009-GRAVEWISH.rar

5 лип. 2010 р.

Чур - Лихо (2009)


Жанр: Folk Metal
Лейбл: Casus Belli Musica
Формат: mp3 | VBR224kbps
Країна: Україна, Херсон
Розмір: 115MB

Трекліст: 1. Вступ: Лірник 2. Лихо 3. Брати 4. Мара 5. Небо 6. Мати 7. Йду на ви! 8. Заговір 9. Весна 10. Час (інструментальна) 11. Весна (Радіоверсія)

Огляд:
Gandalf: «Слухаючи цей альбом починаєш думати що ти ідеш стародавнім лісом, де й сонце ледь-ледь пробивається крізь листя, лише загадково шумлять дерева та інколи можна почути далеку пісню мавки...»

Nidhogg: «Взагалі, відчуття цього СПРАВЖНЬОГО не залишає під час прослуховування всього альбому. Помітно одразу - зроблено з душею... Дуже потужна мелодика, і фольк і метал перебувають в настільки рідкісній для хеатест-фолк-пегена рівновазі, відмінні тексти. Ніяких тобі бойових слов'янських дружин, що всіх мечами нищать...Тільки гіркота за колишнім, віра в його відродження, і те, що не все ще втрачено...І дійсно, любов до Землі Нашої».

Lightbringer: «Почну з того, що матеріал альбому полюбився в першу чергу своєю задушевністю і чесністю, немає тут непотрібного пафосу й патетики. Як немає й надмірної агресії або тим більше злості, якою деколи переповнені вироби "неоязичників". На мій погляд, тут ми отримали уособлення того самого "добра з кулаками", при чому кулаками ніхто даремно не вимахує. Скажімо так, це пісні мирної людини, яка завжди готова встати за свою землю і свій народ упевнена в своїх силах і своїй правоті. Не у всіх піснях про це говориться, але ідея відчувається.».

Pan Wladimir II enk Franz «Мабуть, у музиці гурту більше народного, аніж у багатьох інших фольк метал гуртах в Україні. Очевидно, що "Чур" здатний розбудити почуття гордості і поваги до древньої культури, історії і віри».

Завантажити:(MEGASHARES)
Chur-Likho-UA-2009-GRAVEWISH.rar

4 лип. 2010 р.

Flying - Graceful Murder (2010)


Жанр: Melodic Death Metal
Лейбл: Moon Records
Формат: mp3 | VBR234kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 72MB

Трекліст: 1. Progenitors 2. Break the spell 3. Graceful murder 4. The moment of creation 5. The answer 6. Ordinary scene 7. Non-existent world 8. Reborn

Огляд: Компанія Moon Records представляє новий, четвертий за рахунком альбом київської групи Flying «Graceful Murder».

З моменту виходу останнього релізу команди минуло п'ять років, у складі відбулися кадрові зміни, що позначилося на музичній складовій колективу, але ніяк не на стилістиці - це як і раніше якісний і добротний Melodic Death Metal.

Над зведенням і мастерингом працював легендарний гітарист Andy LaRocque (King Diamond, Death) у своїй шведської студії Sonic Train Studios, де також проходила робота над альбомами таких груп як King Diamond, Evergrey, Hammerfall, Falconer, Hieronymus Bosch, Witchery та багатьма іншими!.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Flying-Graceful_Murder-2010-GRAVEWISH.rar

2 лип. 2010 р.

Paranomia - Третій Легіон (2010)


Жанр: Black Metal
Лейбл: Paranomia
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Кременчук
Розмір: 80MB

Трекліст: 1. Інтро 2. Одержимий Сатаною 3. Гниюча Душа 4. F.O.A.D. 5. Церемонія Мортифікації 6. Сакральний Сенс Левіафана 7. Третій Легіон 8. Driven by the Five-Winged Star (Behemoth Cover) 9. Beyond the North Waves (Immortal Cover) 10. Darkthrone Cover

Огляд: Мало інформації про цю групу. Група була заснована в 2005, це їхній третій альбом якщо враховувати демо Темний Ліс (2008).

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Paranomia_Третій_Легіон_2010.rar

Огнеколо - Криця Духу (Demo 2010)


Жанр: Pagan Metal
Лейбл: Огнеколо
Формат: mp3 | CBR320kbps
Країна: Україна, Івано-Франківськ
Розмір: 57MB

Трекліст: 1. Слався Моя Земля 2. Правда Чекає 3. Меч до Меч 4. Діти Сонця 5. Гнів Русичів 6. Праотців Віра Вернись

Огляд: Датою створення гурту "Огнеколо" можна вважати 2009 рік, проте варто відмітити, що свої перші експерименти з музикою кожен з її учасників почав ще в буремні студентські роки. Саме тоді Віктором Косменком і Ростиславом Грицюком було створено матеріал для першого альбому "Криця Духу". Однак рівень технічних знань у сфері звукозапису, а також життєві обставини не дозволили записатись в гідній для прослуховування якості, тому його реалізація відклалася на невизначений термін. Внаслідок особистих обставин Віктор Косменко переїжджає до Києва, де продовжує музичну діяльність в складі мелодік дез-метал гурту Hatengeance. В той же час Ростислав Грицюк стає учасником франківської групи, яка в подальшому виступала під назвою "Морок", де знайомиться з майбутніми учасниками "Огнекола" Марком Мельниковичем та Віталієм Гладенком.

З поверненням Віктора з Києва в Франківськ постає ідея відродити відкладений до кращих часів проект. На той час гурт "Морок" уже припинив своє існування і Марко та Віталій стають учасниками близького їм по духу й світогляду "Огнекола". Гурт працює над облаштуванням репетиційної бази, а також відбувається перегляд та вдосконалення старого матеріалу. На цьому етапі до гурту приєднується Процишин Володимир, гра якого додає гурту нового звучання.

Взимку 2010 року "Огнеколо" приступає до запису демо-альбому "Криця духу" і в травні завершує роботу над ним.

В повному складі "Огнеколо" готове до нових звершень. На творчість нас завжди надихає краса Руської Землі та велич її минулого, мудрість наших предків, яка дозволяла їм жити в гармонії з природою та силами, які не завжди підвладні нашому розумінню. Дух та краєвиди рідних Карпат, загадковість лісів, шум стрімких рік - все це живе в наших серцях, відображаючись у музиці.

Завантажити:(MEGASHARES)
Огнеколо-Криця_Духу_Demo2010.rar
(Оффіційний)
Ognekolo-Krycja_Duhu.zip

Munruthel - Orianas Tales (Reissue 2009)


Жанр: Ambient, Folk
Лейбл: Gardarika Musikk
Формат: mp3 | VBR233kbps
Країна: Україна, Харків
Розмір: 111MB

Трекліст: 1. Mother-Moon (Moonrise) 2. Lord of the Bog Swamps 3. Nav' Procession 4. Overlimiting Chambers of Kromeshniks 5. Darker Than Black 6. The Pre-Dawn Dance Dennitsa 7. Brilliance of the Thundering Swords 8. The Legend of Sviatoslav 9. The Mysteries of Rusaliyas and Wormwood 10. The Call of Bereginias 11. Twilight of Judeochrist 12. Father-Sun (Sunset) 13. Hyperborea (Bonus Track)

Огляд: Перевидання матеріалу 1999 року. Це проект однієї людини Munruthel (екс-Nokturnal Mortum, Україна). Потопаючи у містичних глибинах древніх язичницьких культів і вірувань. Слов'янські фольклорні мелодії та справжній амбіант. Подорож по часу і темних місцях, у старовинні ліси та болота, і по за всесвіт. Gardarika Musikk представляє це дігіпак-видання з повністю новим оформленням і дизайном, а також новим бонус-треком.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Munruthel-Orianas_Tales-Reissue-2009-GRAVEWISH.rar

Delia - Спогад (2010)


Жанр: Symphonic Metal
Лейбл: ЯOK Music
Формат: mp3 | VBR223kbps
Країна: Україна, Київ
Розмір: 99MB

Трекліст: 1. Lumen (Sub ala angeli) 2. Я буду чекати завжди 3. Забутий край 4. Відрада 5. Новий час 6. Мертве місто 7. Знайди мене 8. Привид 9. Втомилась 10. Осіння мелодія 11. Межа 12. Твоє ім’я 13. Спогад 14. Ілюзія (Bonus Track) 15. Melodia otonala (Bonus Track)

Огляд: "Спогад" - дебютна робота музикантів, що поєднує в собі кращі пісні, створені протягом всього періоду існування групи, від самого початку її діяльності. "Спогад" - це перехідна ланка між враженнями минулого та сподіваннями майбутнього, підведена межа всього набутого напередодні нового етапу життя, це погляд назад, але крок уперед… В цей альбом вкладено всю палітру емоцій та переживань, що сповнювали кожного учасника колективу протягом сумісного творчого шляху.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Delia-Spogad-UA-2010-GRAVEWISH.rar

Acephala - Division By Zero (2010)


Жанр: Brutal Death Metal
Лейбл: SoulFlesh Collector Records
Формат: mp3 | VBR244kbps
Країна: Україна, Алчевськ
Розмір: 64MB

Трекліст: 1. Intro 2. Class Antagonism 3. Borned in Fraternal Grave 4. Syphilis in Own Juice 5. Frozen, Devastated, Dead 6. Satan's Asshole 7. Silencer 8. More than Hash 9. Faggot on Pitchfork 10. Bombs for Third World 11. Castration 12. Vaginal Fat Putridity 13. Annihilation of Enslavement 14. Division by Zero (outro)

Огляд: Нове творіння однієї з кращих українських команд вже зривається з ланцюгів, щоб промайнути жорстоким смерчем по всьому світу і залишити за собою купи мертвих тіл і натовпи щасливих фанів brutal death metal! Acephala представляє свій другий альбом «Division By Zero», що вмістив у себе швидкісні бластбіти, утробний рик, вміло перевантажений звук і вагому кількість ураганних slamming моментів, які доводять рівень жорсткості цього релізу до максимального рівня. Пропускати таке не можна так само, як не можна ділити на нуль!.

Завантажити:(MEGASHARES)
Acephala-Division_By_Zero-2010-GRAVEWISH.rar

1 лип. 2010 р.

Datura - Standing Wave (2010)


Жанр: Brutal Death Metal
Лейбл: Coyote Records
Формат: mp3 | VBR228kbps
Країна: Україна, Кіровськ
Розмір: 43MB

Трекліст: 1. Addiction To Waters 2. Urinophobia 3. Where The Fuck Are You From 4. Harvest 5. Analogies Of Appearances 6. Cap Of A Golden Cunt 7. Stench And Madness 8. No More Dick Playing His Violin 9. Nonoccurence

Огляд: Не чекайте заставки або чогось втомливого та нудного. Новий альбом "Standing Wave" пронизаний ударами рифів, вибухами ритмів, інстенсивністю і звичайно 100% жорстокості голосових зв'язок Дімаса.

Завантажити:(MEGASHARES)
Datura-Standing_Wave-2010-GRAVEWISH.rar

Говерла - Хуртовина (2010)


Жанр: Pagan Metal
Лейбл: Wroth Emitter Productions
Формат: mp3 | VBR238kbps
Країна: Україна, Трускавець
Розмір: 70MB

Трекліст: 1. Обряд 2. Гімн Стрибогу 3. Хуртовина 4. Пам'яті Квортона 5. У Передчутті Неминучих Подій 6. Правосуддя 7. Шлях В Потойбіччя 8. Тризна

Огляд: Перед цінителями стилю pagan metal дебютний альбом групи Говерла. Колектив був створений в 2006 році в Прикарпатті. Дана робота була записана в 2008 році у Львові на студії Rox, якраз під час формування власного стилю і специфічного звучання, і тому не можна не відзначити, що матеріал досить різноманітний, і в ньому присутні всі відтінки даного жанру, починаючи з інструментального інтро, закінчуючи блековими рифами і акустичної баладою. Тексти пройняті гімнами слов'янським богам, любов'ю до батьківщини і шануванням предків. Під час прослуховування мимоволі спливають образи Карпатських гір і незайманих людством лісів, занурених у пам'ять про минулі битви.

Завантажити:(MEDIAFIRE)
Goverla-Khurtovina_(Winter_Storm)-UA-2010-GRAVEWISH.zip